18 yıl sonra bebek sevinci

18 yıl sonra bebek sevinci

Daha önce 6 kez düşük yapan 38 yaşındaki Döndü Yavaş’ın bebek özlemi 18 yıl sonra sona erdi.

A+A-

Uşak'ta yaşayan Döndü Yavaş, 18 yıl önce işçi Mustafa Yavaş (43) ile evlendi. Yavaş çifti, istemelerine rağmen bir türlü bebek sahibi olamadı. Daha önce 6 kez hamile kalan ev hanımı Döndü Yavaş, her defasında düşük yaptı. Ümidini kaybetmeyen genç kadın, çocuk özlemiyle bir kez daha hamile kaldı. Geçen 2 Mart'ta 6 aylık hamileyken doğum sancıları başlayan Yavaş, Denizli'de hizmet veren özel bir hastaneye kaldırıldı. Yavaş, burada sezaryenle 700 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Prematüre olarak dünyaya gelen bebeğe 'Yağmur Melis' adı verildi. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kuvöze konulan Yağmur Melis bebek, 3 ay burada tutuldu. Geçen Haziran ayında 3 kilo 200 gram olan bebek ailesine teslim edildi. 18 yıl sonra gelen mucizeyi kucağına alan Döndü Yavaş, bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

 Anne Döndü Yavaş, yıllardır bebek hasretiyle yanıp tutuştuklarını belirterek, "6 kez hamile kalmama rağmen hepsi düşükle sonuçlandı. 'Anne olamayacağım' diye hep üzülürdüm. Yakınlarımın bebeklerini severdim. Ama sounda bir kız bebek dünyaya getirdim. Çok mutluyuz. Doktorlarıma ve emeği geçen hemşirelere teşekkür ederim" dedi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hazal Tancer Elçi ise, prematüre olarak dünyaya gelen bebeği sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edip, annesinin kucağına verdiklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.