19 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR

19 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR

Acıpayam’da haziran ayında kurulum çalışmalarına başlanan 900 Kwh kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) projesinde sona yaklaşıldı.

A+A-

Acıpayam Belediyesi tarafından Sırçalık Mahallesi’nde projelendirilen ve 2023 Mayıs ayında ihaleye çıkan güneş enerjisi santrali (GES) projesinde ilk kazma, geçtiğimiz haziran ayında vurulmuştu. Yapımı devam eden 900 kilovat kapasiteli GES kurulum çalışmalarında sona yaklaşıldı.

19 BİN METREKARE ALANI KAPSIYOR

Yeşil projeler üretmeye devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan; “Bir vizyon projemizin daha sonuna yaklaşıyoruz. Burası, yaklaşık 19 bin metrekare alanı kapsıyor. Elektrik tarlamızda yaklaşık 900 kilovat değerinde elektrik üretilecek. Çok yakında Acıpayam Belediyemizin harcadığı elektrik buradan karşılanmış olacak ve o kadarını da devletimize vermiş olacağız” dedi.

“BELEDİYEMİZİN 50 YILLIK ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Başkan Şevkan; “Sırçalık Mahallemizden sevdamıza doğan güneşe selam olsun. Sevdamız için kurduğumuz hayallerimizden biri olan ve belediyemizin vizyon projesi olan güneş enerji santralimizde son bağlantılar yapılıyor. Belediyemizin 50 yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak ve belediyemize ciddi gelir sağlayacak olan projemiz ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.Kaynak : Yeni Olay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.