19 Mayıs Meşalesi Hiç Sönmeyecek

19 Mayıs Meşalesi Hiç Sönmeyecek

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’a adım atmasıyla başlayan bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin başladığına dikkat çeken Başkan Tefenlili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’a atılan o adım, şartlar ne olursa olsun milletimizin bağımsızlık ve istiklal için hiçbir mücadeleden kaçmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Atatürk’ün yaktığı ateş yurdun dört bir tarafından karşılık bularak bağımsızlığımıza ve vatanımıza karşı olan tüm tehditleri bertaraf etmiştir.

Bugün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan meşale hala yanmakta, zor şartlar altında vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan milletimiz hala bağımsızlığımızın korunması, ülkemizin kalkınması için var gücüyle çalışmaktadır.

Atatürk, İstiklal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak ilan ederek geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verdiği önemi göstermiştir.

Ümit ediyorum ki gençlerimiz de kendilerine verilen değerin bilinciyle, ideallerinin peşinden kararlılıkla gidecek, vatanlarını ve milletlerini çok severek teslim aldıkları bayrağı gelecek nesillere aktaracaklardır. Ülkemizin yükselmesinde ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile bağımsızlık mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan toprağını uğruna şehit olan kahramanlarımızı şükran, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.