2 Müftülük Memuru O İddiayla Tutuklandı

2 Müftülük Memuru O İddiayla Tutuklandı

Denizli’nin müftülükte çalışan 2 memur Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dergi parası ile camilerden toplanan 75 bin TL’yi zimmetine geçirdikleri iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A+A-

Çivril Müftülüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görevli Bayram A., ve Metin A., isimli iki memur aylık gönderilmesi gereken Diyanet İşleri Başkanlığı yayını olan dergi paralarını zamanında göndermedi. Bunun üzerine Denizli İl Müftülüğü olayı araştırmak için müfettiş görevlendirdi. Müfettişler yaptığı araştırmada dergi paralarının abonelerden topladığını ancak zamanında Diyanet İşleri Başkanlığı banka hesaplarına yatırılmadığını tespit etti. Müfettişler detaylı inceleme sonucunda başka bir olsuzluğu da gün yüzüne çıkardı.

Tutarsızlık Var

Müfettişlerin yaptığı incelemede 2012 yılından itibaren Çivril genelinde camilerde toplanan yardım paralarında da tutarsızlık olduğunu belirlendi. Toplam 75 bin TL’nin kayıp olduğunu tespit eden müfettişler B.A., ve M.A., hakkında adli ve idari işlem yapılması yönünde rapor hazırladı.

Rapor üzerine harekete geçen Çivril Cumhuriyet Savcılığı olaya el koyarak şahıslar hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme çıkarılan iki memur zimmet suçlaması ile tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.