2 Senedir Oynadığı Takımlar BAL'a Çıkıyor

2 Senedir Oynadığı Takımlar BAL'a Çıkıyor

Denizli Süper Amatör Lig'de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkan Sarayköyspor'un Fildişi Sahilli futbolcusu Serge Djiehoua, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oynadığı takımın Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkmasının sevincine ortak oldu.

A+A-

Türkiye'ye 2008'de Güney Afrika'dan transfer olan ve 2011'e kadar üç yıl Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor'da forma giyen 36 yaşındaki Djiehoua, bu yıl devre arası transfer olduğu Sarayköyspor'da 13 maçta 18 gol attı.

Hiç yenilgi yüzü görmeyen ve ligi lider tamamlayan kırmızı siyahlıların kupayı almasında büyük rol oynayan Djiehoua, geçen yıl Serinhisarspor'un BAL'a çıkmasının sevincini bu sezon Sarayköyspor'da yaşadı.

Sarayköy'de ilçe halkının ve takım arkadaşlarının sevgisini kazanan Djiehoua, antrenmanlardan kalan zamanlarda arkadaşlarıyla kahveye giderek okey oynuyor, vatandaşlarla sohbet ediyor. 

Türkçeyi öğrenen Djiehoua, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2008'den 2011'e kadar üç yıl Antalyaspor'da, daha sonra 2 yıl Boluspor'da oynadığını belirtti.

Bunun yanında Türkiye'de Cizrespor, Ödemişspor, Iğdır Arasspor, Yozgatspor, Çorlu'da da oynadığını hatırlatan Djiehoua, şunları söyledi:

"Serinhisarspor'u şampiyon yapan eski hocam beni buraya istedi. Takımda arkadaşlarım var geçen yıl beraber oynadığımız. Hoca, başkan ile konuştu. Ben de hemen buraya geldim. Türkiye'de birçok yerde oynadım. İnsanlar beni çok seviyor, herhangi bir sıkıntı çekmiyorum.  Kahveye gidip beraber okey oynuyoruz. Türk yemeklerini, fıstıklı baklavayı çok seviyorum. Türkiye'yi seviyorum. Benim memleket Fildişi. İkinci memleket de Türkiye. Buradan gitmiyorum. Burayı çok seviyorum. İnsanları çok sempatik, yemekleri güzel, kahve güzel, çay güzel. En fazla iki yıl daha oynamayı düşünüyorum. İnşallah iki yıl oynadıktan sonra topu bırakıp menajerlik yapmayı planlıyorum. Fransa'da çocuğum var, onu da buraya getireceğim. Hayatıma Türkiye'de devam edeceğim. Türkiye'yi seviyorum."

-"Almışdığımız şampiyonlukta en büyük pay sahibi"

Sarayköysporlu Sezer Yenigün takım arkadaşı Djiehoua ile ilgili olarak, "Zaten geçmişi çok iyi olan bir futbolcu. Biz küçükken de sürekli takip ederdik, özenerek izlerdik. Geçen yıl Serinhisar'dayken takımımıza geldi. Orada çok mutlu olduk. Çok tecrübeli bir futbolcu zaten. Onun tecrübelerinden faydalanmak istedik biz de, faydalandık da. Geçen yıl ev arkadaşımızdı Djiehoua, beraber kalıyorduk. Sezon başında ben Sarayköy'e geldim, devre arasında o da geldi. Gelirken hoca ile ilk konuşması şu olmuş. 'Eğer ben tesiste kalacaksam, ben Sezer'le kalacağım' demiş. O yüzden oda arkadaşımı çıkardılar. Djiehoua geldi yanıma. İki yıldır beraber kalıyorum. Çok neşeli, sempatik bir insan. Zaten herkes biliyor bunu. Biz de onu çok seviyoruz." dedi.

Sarayköysporlu takım arkadaşı Mehmet Emin Metinkaya da, "Djiehoua, abimiz kardeşimiz her şeyimiz oldu. Takımın bir neşesi oldu. Almış olduğumuz şampiyonlukta en büyük pay sahibi olan kendisi de attığı gollerle olsun, takımda bize yaptığı abilikle olsun. Tanıştığımız için çok mutluyuz. Serge'yi tanıdığı için Sarayköy'de herkes çok mutlu. Takımından olsun, seyircisinden olsun, yöneticiler olsun. Serge bizim için değişilmez bir futbolcu, bir abi bir kardeşimiz." ifadelerini kullandı.

Djiehoua, Koray Avcı'nın seslendirdiği 'Unutamam Seni' şarkısını çok sevdiğini belirterek, telefondan açtığı şarkıya sözleriyle eşlik etti.

Futbola Fildişi Sahili'nde başlayan Serge Djiehoua, Güney Afrika'nın T. Royal Zulu takımından Antalyaspor'a transfer oldu. Boluspor'dan sonra Yunanistan'da oynayan Serge Djiehoua, 2014'te transfer olduğu Cizrespor'da 1 yıl oynadıktan sonra Ödemişspor'a geçti. Denizli Süper Amatör Lig'de yer alan Serinhisarspor'a 2018'in devre arasında 1926 Bulancakspor'dan transfer olan Djiehoua, geçen yıl da Serinhisarspor'un BAL'a çıkmasının sevincine ortak olmuştu.

Denizli AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.