20 Yaş Üstü Herkes Aşılanacak! İşte Tarih

20 Yaş Üstü Herkes Aşılanacak! İşte Tarih

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada aşı sorununu tamamen çözüldüğünü söyledi.

A+A-

Koronavirüs, 2020 yılının ilk aylarında tüm dünyaya yayılmış durumdayken Türkiye, virüsle ilk defa Mart 2020’de tanıştı. O günden bugüne yapılan testlerde toplamda 5 milyon 169 bin vaka kayda geçti ve 45.840 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Virüse karşı mücadelede tüm dünyada en beklenen gelişmeyse aşıydı.

Aşıların geliştirilmesiyle Türkiye de aşı geliştiricilerinden aşı tedarikine başladı. Önce Çinli şirket Sinovac ile anlaşıldı, ardından Rus Sputnik V aşısı ve BioNTech/Pfizer tarafından geliştirilen aşı için anlaşmalar yapıldı. Geçtiğimiz günse bugüne kadar aşı konusunda aldığımız en sevindirici haberlerden birisi geldi: Türkiye, 120 milyon doz BioNTech/Pfizer aşısı için anlaşma sağladı.

BioNTech/Pfizer aşısının her bireye 2 doz yapıldığı göz önüne alındığında, yapılan anlaşma 60 milyon vatandaşın aşılanabileceği anlamına geliyor. Bu da ilk olarak akıllarda aşı sorununun sona erip ermediği sorusunu oluşturuyor. İşte bu soru ve daha fazlası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandı.

Koca, “Türkiye’nin aşı sorunu halloldu, bu iş bitti diyebilir misiniz?” sorusuna “Bu iş bitmiştir. Sorun çözülmüştür.” yanıtını verdi. Ardından BioNTech aşılarının gelmesiyle birlikte izlenecek yolu da aktardı. Fahrettin Koca, haziran ayında 20 yaş üstü herkesin aşılanacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.