2019 Mart sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları branş dağılımı

2019 Mart sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları branş dağılımı

2019 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı listesi MEB tarafından açıklanacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ön başvuruları ne zaman başlıyor?

A+A-

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için 2019 yılı kontenjan listesi ve branş dağılımı merakla beklenmekte. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günler içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmen atması yapılacağı resmen açıklanmıştı.

MEB bünyesi çerçevesinde çeşitli branşlar kapsamında 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvuruların başlayacağı tarih belli olmuştu. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvurular önümüzdeki hafta başlayacak.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için ön başvurular 26 Mart 2019 Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yapılan daha önceki açıklamada toplamda 40 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı müjdesini vermişti.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH VE SONUÇ

Sözleşmeli öğretmenlikte ön başvuru alınması, sözlü sınav merkezlerinin ilanı, sınav merkezi tercihlerinin alınması gibi işlemler, 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezleri ise 5 Nisan tarihinde ilan edilecek.

Sözleşmeli öğretmenlikte sınavlar 12-30 Haziran tarihleri arasında, sözlü sınavların sonuçları da 4 Temmuz tarihinde adayların erişimine açılacak. İtirazlar 8-10 Temmuz, itirazların tamamlanması ise 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

2019 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI KONTENJAN VE BRANŞ DAĞILIMI

20 bin sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi branş dağılımı

20 bin sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi branş dağılımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum