2020 Yılı Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

2020 Yılı Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran mübarek üç aylar 2020 yılında hangi günlere denk geliyor haberimizde.

A+A-

Üç aylar 2020 yılında 25 Şubat tarihinde başlayacak. Bu tarih itibari ile recep ayı idrak edilecek. Bu ay içerisindeki Regaip Kandili’nin tarihi ise 27 Şubat olacak.

21 Mart tarihinde ise Miraç Kandili idrak edilecek. İslam alemi bu kandili de dualar ve ibadetler ile ihya edecek. Şaban ayı 25 Mart tarihinde başlayacak olup 7 Nisan’da Berat Kandili idrak edilecek.

2020’de 11 ayın sultanı Ramazan 24 Nisan tarihinde başlayacak ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ diye tanımlanan Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de ihya edilecek.

RECEP AYININ ÖNEMİ

Recep ayı içindeki mübarek gecelerden biri de Mirac gecesidir. Mirac gecesi; Son Peygamber Hz.Muhammed’in Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya götürüldüğü ve oradan da göklerin derinliklerine yükseltildiği gecedir.  Müslümanlara namazın farz kılındığı ve İslam alemi için önemli olan bir gecedir.

ŞABAN AYININ ÖNEMİ

Üç Aylardan 2.si olan Şaban ayı ve onun içinde olan Berat Gecesi de Müslümanlar tarafından kutsal sayılan ve diğer gecelerden farklı bir biçimde geçirilmesi tavsiye edilen bir gecedir. Hz. Peygamber (S.A.V.) Şaban ayına ve bu ayın 15. gecesi olan Berat gecesine ayrı bir önem verdiği anlatılır.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

3 ayların sonuncu ve 11 ayın sultanı Ramazan ayı ve onun içindeki Kadir gecesinin ise dini hayatımızdaki yeri ve önemi çok farklıdır. Ramazan ayı faziletler ile doludur. Ramazan ayı, Kur’an ayı diye de tanımlanır. 1 aylık manevi ortamda sahurlar, iftarlar, yardımlar, kuran ziyafetleri ve Ramazanın diriltici özelliği, tüm İslam alemini hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için güzel bir ortam sağlar.

sd.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.