2022'de İlgi Çekici Sosyal Medya Videoları Nasıl Oluşturulur

2022'de İlgi Çekici Sosyal Medya Videoları Nasıl Oluşturulur

En son ne zaman sosyal medyada video izlediniz?

A+A-

Videolar, özellikle mobil cihazlarda sosyal medyada giderek daha popüler hale geliyor. Geçen yıl boyunca, insanların her gün Facebook Live'ı izleyerek geçirdikleri süre dört kat, Instagram videoları ise yüzde 80 arttı. Bu yoğunluk çevrimiçi video düzenleyici olma fikrini kafalarda geliştirdi.

İlgi çekici sosyal medya videoları oluşturmak için Facebook, 15 saniye kadar kısa videolar oluşturmanızı önerir2

. Daha kolay geliyor mu? Ama nereden başlıyorsun?

Bu kılavuzda, birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar kısa sosyal medya videolarının nasıl oluşturulacağını adım adım öğreneceksiniz. Ayrıca başlamanıza yardımcı olacak birçok araç ve örnek ekledik.

2-011.png

İlgi çekici sosyal medya videoları nasıl oluşturulur?

Video oluşturmak, bir blog yazısı yazmaktan veya bir resim tasarlamaktan daha zor olabilir. Ama sandığınız kadar zor değil. Etkili kısa sosyal medya videolarını kolayca nasıl oluşturabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

1. Fikir

İlk adım, videolarınız için beyin fırtınası yapmaktır. İşte bir sürü fikir üretmenin üç hızlı yolu:

En iyi blog gönderilerinize bakın

Bizim gibi bir blog yazarsanız, blogunuzda büyük olasılıkla içerik fikirleri hazinesine sahip olursunuz. Kitlenizde yankı uyandıran blog gönderileri, muhtemelen videolarınız için harika içeriklerdir. Bu strateji, bunun ve bunun gibi çok beğenilen videolar oluşturmamıza yardımcı oldu.

En çok paylaşılan içeriği inceleyin

Çevrimiçi video düzenleyiciler ile bazen en iyi blog gönderilerinizi üretirken aynı zamanda en çok paylaşılan çalışmalarınızı rahatça oluşturabilirsiniz. Ama bazen değiller. Buzzsumo gibi bir araç kullanarak en çok paylaşılan içeriğinizi bulabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir konu için en çok paylaşılan içeriği bulabilirsiniz!

Benzer markaların popüler videolarına göz atın

Son olarak, şu anda hangi konuların popüler olduğunu görmek için sosyal medyada da etrafa bakabilirsiniz. Facebook'un İzlenecek Sayfaları ile favori veya benzer Facebook Sayfalarınızdan en iyi gönderilere kolayca göz atabilirsiniz.

3. Kayıt

Şimdi, eğlenceli kısım - kayıt!

Teknolojinin ilerlemesi sayesinde (akıllı telefonlara merhaba!), sadece birkaç basit araç ve püf noktası ile ilgi çekici, yüksek kaliteli videolar oluşturabilirsiniz. İşte önerilerimizden bazıları:

1-009.png

Akıllı telefonunuzu kullanın

Başlamak için pahalı video ekipmanı almak zorunda değilsiniz. En güçlü video araçlarından biri cebinizde - akıllı telefonunuz. Günümüzde çoğu akıllı telefon, yüksek görsel ve işitsel kalitede videolar kaydedebilir.

Ayrıca, bu gönderide daha sonra öğreneceğiniz birçok video düzenleme mobil uygulaması mevcuttur.

4. Düzenle

Video kliplerinizi kaydetmek için harika bir iş çıkardınız! Şimdi onları bir araya getirelim.

İşte favori video düzenleme araçlarımızdan birkaçı:

Animasyon

Video slayt gösterileri oluşturmak için Animoto kullanmayı seviyoruz . Kısa ilgi çekici videolar oluşturmak için video klipleri, stok videoları, fotoğrafları ve metinleri kolayca birleştirmemize olanak tanır. Videoya sadece birkaç tıklamayla müzik de eklenebilir.

Hareket halindeyken düzenleme yapmayı seviyorsanız, Facebook Quik by GoPro'yu ( Android , iOS ) önerir . Sadece videolarınızı ve fotoğraflarınızı seçebilirsiniz; Quik otomatik olarak önemli noktaları bulur, efektler ekler ve geçişleri müzikle senkronize eder. Ardından videoyu beğeninize göre özelleştirebilirsiniz.

5. Paylaşın

Sonunda, videonuzu paylaşmaya hazırsınız!

Videolarınızı sosyal medya profillerinizde paylaşmanın birçok yolu olsa da, sizin için en iyi yolun Buffer's Tailored Posts kullanmak olduğunu umuyoruz.

Özel Gönderiler ile, sosyal medya profillerinizin her birine kolayca farklı videolar planlayabilir veya yayınlayabilirsiniz. Hepsi bir anda, tek bir yerden. Ve videolar doğrudan sosyal medya platformlarına yüklenecek.

Özel Gönderileri kullanmak için herhangi bir web sitesinde Arabellek tarayıcı uzantısına tıklayın. (Tailored Posts yakında masaüstü ve mobil panolara geliyor!)

Ardından videoyu paylaşmak istediğiniz sosyal profilleri seçin, kopyayı güncelleyin ve videoyu yükleyin.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.