2023'te Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

2023'te Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? sorusunun cevabı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili açıklaması şöyle:

"Asgari ücret düzenlemesi gerçekten tarihsel nitelikte bir adımdır. Devrim diyebileceğimiz şey asgari ücret düzeyinde bütün ücretlilerin gelirlerinin vergi dışı bırakılmasıdır. Bu tarihsel bir şeydir. Kamu çalışanlarının emeklilikleri ek gösterge ile belirleniyor. Onlarla ilgili köklü bir düzenleme yaptık. Kamuda çok büyük bir etkisi oldu. Yılbaşından itibaren geçerli olacak. Kapsamı oldukça geniş tutuldu. Aralık'ta asgari ücret için yeniden masaya oturacağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili açıklamasında: "Asgari ücret, memur ve emekli maaşları... İnşallah yılbaşında tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz. Hep dediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz."

2023 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ 

Vergi Uzmanları asgari ücret beklentilerini aktardı. Uzmanlar konu hakkında şu ifadeleri kullandı: "1 Ocak 2023’te yapılacak asgari ücret artışı en az yüzde 40 seviyesinde olacaktır. Bu da 5 bin 500 lira olan asgari ücret seviyesinin 7 bin 500 ile 7 bin 750 lira civarına yükselmesidir. Bu seviyenin dahi asgari ücretli için yeterli bir seviye olmadığı. Açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğu bilinmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.