21.Türk Dünyası Çocuk Şöleni Başlıyor

21.Türk Dünyası Çocuk Şöleni Başlıyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle dünya çocukları için düzenlenen Şölene, yalnız Birleşmiş Milletler Teşkilatına üye devletlerin çocukları davet edilmekteydi.

A+A-

 Ancak, Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Sibirya, Tuva, Saka, Hakas, Altay, Şor, Teleüt Türklerinden temsilci çocukların katılamadıkları müşahede edildi.

 

Bu diyarlarda yaşayan Türk çocuklarının birbiri ile tanışması, kaynaşması ve ileriye yönelik dostlukların kurulması amacıyla Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) olarak “Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ni düzenlemeye başladı.

 

Mayıs 1995’te küçük çapta bir katılımla başlattılan Türk Dünyası Çocuk Şölenleri, ikincisinden başlayarak bütün Türk Cumhuriyet ve Topluluklarını kapsayacak şekilde düzeniyor.

 

Şölende, Türk Cumhuriyet ve topluluklarında yaşayan Türk çocuklarının Türkiye’yi tanımaları, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan kardeşleriyle bir araya gelmeleri, dostluklar edinmeleri, kardeşlik bağlarının güçlendirmeleri, kültürel alışveriş ve Türk dünyasının her yerindeki ailelerin bu vesile ile dost olmaları ve birbirlerini tanıma arzusu ile teçhiz edilmeleri esas gayeyi teşkil ediyor. Bu bağlamda;

  • Çocuklar birbirlerini ve dolayısıyla Türk Dünyası’nı tanıyorlar,

  • Türk ailesini tanıyarak kendi aile yapılarıyla mukayese imkânı buluyorlar,

  • Türkiye’deki eğitim sistemini, okul ve öğretmenleri tanıma imkânı buluyorlar,

  • Müzelerimizi, saraylarımızı, çarşı ve pazarlarımızı gezerek, Türkiye’nin iktisadî ve kültürel zenginliklerini görüyorlar.

  • Türkiye’deki kardeşleriyle çeşitli eğlencelere katılmak, kır ve deniz gezileri yapmak, okullarda gösteriler düzenlemek suretiyle kaynaşma imkânı buluyorlar.

 

İstanbul Valiliğinin koordinesinde gerçekleştirdiğimiz on binlerce çocuğumuz ve binlerce velimizin katıldığı Türk Dünyası Çocuk Şölenleri, muhteşem bir yürüyüş ve gösterilerin ardından yas ile sevincin yıkıştığı bir uğurlama ile sona eriyor.

21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni TAKVİMİ

 

22 ‐ 24 Mayıs 2015 ‐ GRUPLARIN GELİŞLERİ VE OKULLARA YERLEŞTİRİLMESİ

25 Mayıs 2015 Pazartesi ‐ ŞÖLEN YÜRÜYÜŞÜ

27 Mayıs 2015 Çarşamba ‐ ŞÖLEN GÖSTERİSİ

28 Mayıs 2015 Perşembe ‐ SES YARIŞMASI

29 ‐ 30 Mayıs 2015 ‐ DÖNÜŞLER VE SERBEST GEZİLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.