21 Yıldır İçtiği Sigarayı Bıraktı, Hayatı Değişti

21 Yıldır İçtiği Sigarayı Bıraktı, Hayatı Değişti

Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllüsü ve Denizli Devlet Hastanesi'nde anestezi teknikeri olan Özgür Sancak, 21 yıldır içtiği sigarayı bırakıp başladığı sporda maraton koşuda dereceler kazanarak örnek oldu.

A+A-

DENİZLİ (AA) -

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 19-21 Nisan tarihlerinde Bursa'nın İznik ilçesinde gerçekleştirilen İznik Ultra Maratonu 2019'a Özgür Sancak'ın da katıldığı belirtildi.

İznik Gölü'nün etrafındaki 160 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta Sancak'ın 22 saat 47 dakikalık derecesiyle kendi yaş grubunu en önde tamamladığı ve birincilik madalyasını kazandığı kaydedilen açıklamada, Sancak'ın sigarayı bırakmasına ve spora başlamasına yer verildi.

Günde 2 Pakete Yakın İçiyordu

Sağlık çalışanı Sancak, 21 yıl boyunca günde 1-2 paket sigara içtiğini, yaşam kalitesinin düşmesi nedeniyle bırakma kararı alarak kendini spora verdiğini belirtti.

Bisikletin ardından koşu sporuyla uğraştığını, yarı maraton, sprint, olimpik ve triatlon yarışlarına katıldığını aktaran Sancak, şunları kaydetti:

"Hedef yarışım Türkiye'nin tek seferde gerçekleştirilen en uzun koşu yarışı olan uluslararası 160 K İznik ultra maratonuydu. Bu yarış için 6 ay boyunca, haftada 110-130 km antrenman yaparak hazırlandım. Sonunda çeşitli ülkelerden gelmiş olan diğer koşucular ile birlikte yarışa başladım. Tam bir gün boyunca koşarak ancak 21 kişinin bitirebildiği, insanın hem bedensel hem zihinsel sınırlarını zorlayan bu yarışta genel klasmanda 4, yaş grubunda birinci oldum. Bundan sonraki hedefim kendimi geliştirmeye devam ederek Spartathlon yarışına ve Avrupa'nın en yüksek dağı olan Mont Blanc'a tırmanılan Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB)  yarışlarına katılmak."

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de bir sağlık çalışanı olan Özgür Sancak'ın yıllarca bağımlı olduğu sigarayı spora yönelerek bırakması ve ardından uluslararası bir başarıya imza atmasının tüm sigarayı bırakmak isteyenler için çok güzel bir örnek olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.