25. Şiir Gecesine Yoğun Katılım

25. Şiir Gecesine Yoğun Katılım

YAZARBİR tarafından 25. Düzenlenen şiir günlerinde yine şiirler konuştu yüzler güldü.

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’in her ayın ilk Cumartesi günü düzenlediği “Şiirini al da gel-Denizli Şiir Günleri”nin yirmi beşincisi yapıldı. Şairlerin kendi şiirlerini yorumladıkları ve türkülerin de seslendirildiği etkinlik her zamanki gibi Denizli Türk Ocakları Salonunda ekimin ilk cumartesi günü yapıldı.

Şair Sadık Dağdeviren’in sunuculuğunu yaptığı etkinliğin açış konuşmasında YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, gelenekselleşen etkinliği 25.inci kez yapmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirterek, Denizli merkezden olduğu kadar ilçelerden ve komşu illerden de katılımların olduğunu ifade etti.

Genel Başkan Uslu, samimi bir ortamda gerçekleştirilen Denizli şiir günlerinin; üyelerinin, kendilerini geliştirmesini ve daha fazla üretmesine de katkısı olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

Mutluluk Kaynağımız

“Bugün aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var, onlara hoş geldiniz diyorum. Ayrıca Nazilli’den Şair Şevki Öztürk ve Ortaklar’dan Şair Celal Tirit dostlarımız da aramızdalar. Onlara da hoş geldiniz diyorum. Her zaman olduğu gibi Denizli merkezden ve ilçelerimizden de yoğun bir katılımın olması bizim için ayrıca bir mutluluk kaynağı. Çünkü şiiri, türküyü edebiyatı, sanatı ayakta ve diri tutan sizlerle birlikte Türkiye’de örneğini zor rastladığımız bir etkinlik zincirini bugüne kadar devam ettirdik. İnşallah nice etkinlikleri de birlikte gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız kentin kültürüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, değişik illerde düzenlenen programlara davet edildiklerini gerek gruplar halinde gerekse bireysel katılımlar sağladıklarını anlatarak, Kendisinin Çan’daki, Genel Başkan yardımcısı Hüsamettin Tat’ın Gaziantep’teki, Yönetim kurulu üyesi Ali Tuluk’un Çanakkale’deki, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan’ın da İzmir’deki etkinliklere katıldıklarını söyledi.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’a ve Türk Ocakları Denizli Şubesi yönetimine de desteklerinden ve salonu kendilerine tahsis ettiklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmadan sonra şiir ve türkü dinletisine geçildi.

Programda, Hasan Arzuman ve Muhsin Çınargür sesleriyle, sazlarıyla 25. Denizli Şiir Günü’ne renk kattılar.

İlk şiiri Denizli Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi emekli milli eğitim müfettişi Hasan Zor okudu. Hasan Zor Denizli Yörükleri Derneği İl Beyi Ali Şimşek için yazdığı şiiri okudu. İl Beyi Ali Şimşek’e, Hasan Zor’un yazdığı şiiri ve etkinlik katılım belgesini YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu ile Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Ceylan birlikte takdim ettiler.  

Etkinlikte Şiirlerini okuyan diğer şairler şu isimlerden oluştu:

Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Mehmet Aslan, Sadık Dağdeviren, Ali Tuluk, Ahmet Sarı, Mümin Çınargür, Selami Arıkan, Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Hüseyin Çomak, Melahat kuzu, Şevki Öztürk, Serdar Gedizlioğlu, Hüseyin Gümüş, Muharrem Özçelik, Reyhan Pervanlar Karaalp, Ahmet Çölgeçen, Hasan Hüseyin Aktaş, Kadir Yatağan, Baki Evkaralı, Celal Tirit.

Program sonunda, şairlere ve etkinliğe katkı verenlere belgelerini YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu sundu.

Şiir severlerin davetli olduğu “Şiirini Al da Gel, 26. Denizli Şiir Günleri” 2 Kasım Cumartesi günü saat:12.00’de Denizli Türk Ocakları Salonunda yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.