3 Eylül’den Sonra Başlıyor

3 Eylül’den Sonra Başlıyor

Her kalemde yapılan zamlardan Denizli'deki toplu ulaşımda payını aldı. Ulaşım ücretleri zamlandı. İşte yeni tarifler.

A+A-

Son haftalarda doların hızla yükselmesi ile beraber arka arkaya zam haberleri gelmeye başladı. A’dan Z’ye tüm kalemlere yapılan zamlardan en çok da vatandaş etkileniyor. ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararı almasından sonra başlayan dolardaki hızlı yükselişin etkileri vatandaşın cebini yakmaya başladı. Dolar’ın yükselişin etkileri başta gıda olmak üzere tüm alanlarda etkisini göstermeye başladı.

 

Bazı gıda firmalarının ise zam yapmak yerine farklı yöntemler kullandıkları da gözden kaçmadı. Gramajı azaltıp aynı fiyattan satılan ürünler dikkatli tüketicinin gözünden kaçmadı ve sosyal medyada dalga konusu haline geldi. İşin birde ithal noktası var. Pazarda ithal ürünle yerli ürün arasındaki makas iyice açıldı. İthal pirincin kilosu 3.5 TL düzeyinde iken yerli pirinç 10 TL civarlarına kadar çıktı. Denizli’nin meşhur gazozunun fiyatının ABD malı Kola’dan da yüksel olması ise tüketiciyi isyan ettirdi.

 

Zamlar Denizli Ulaşımını Vurdu

 

Zamlar Denizli ulaşımını da vurdu. Denizli Şoförter Odası'ndan edinilen bilgilere göre, 3 Eylül tarihinden sonra olmak üzere minibüs toplu taşıma araçlarında yüzde 10'iuk bir zam uygulanacak. Buna göre 2 lira 25 kuruş olan sivil ücret tarifesi 2 lira 50 kuruşa çıkıyor. Ayrıca yapılan açıklamada öğrencilerin 1 lira 75 kuruş olan ücret tarifesinin değişmediği öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.