30 Ağustos Zaferi İle Bağımsızlık Aşkımızı Haykırdık

30 Ağustos Zaferi İle Bağımsızlık Aşkımızı Haykırdık

30 Ağustos Zaferi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır.

A+A-

26 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde, bağımsızlık aşkı ve kararlılığıyla tüm dünyaya örnek olan milletimizin ulusal kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırması tarihi bir kilometre taşıdır.

Milletimizi Anadolu topraklarından çıkarmak isteyen güçlere karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesi sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında, saygın yurttaşlar olarak özgürce, bir arada yaşayabiliyoruz.

İçinde bulunduğumuz durum; karanlık emelleri olan, geçmişinden ders almayan, bugünümüzü olduğu kadar aydınlık, çağdaş bir Türkiye’yi yerle bir etmek isteyen güçlerin yarattığı kaos ortamıdır. Ancak iyi bilinmelidir ki, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve devrimleri ışığındayürüyen, gücünü geçmişinden ve şanlı tarihinden alan bir milletin evlatları olarak Cumhuriyetimizin yılmaz savunucularıyız. Onlar değil, yüzler değil, binler değil, milyonlarız…

Yokluk, yoksulluk ve yoksunluk karşısında eğilmeden, diz çökmeden, yılmadan, kazanacağına inanarak omuz omuza mücadele veren milletimiz, karşısına çıkan her türlü engeli aşacak güce sahiptir. Ülkemizi her alanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak hedefi, “Önce Türkiye” anlayışı, görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle aydınlık yarınları birlikte inşaa edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarihe altın harflerle yazılan, benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, rahmet veminnetle anıyor; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

 

Gülizar BİÇER KARACA

CHP Denizli Milletvekili

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.