35 Gün Sonra Gelen İtiraf

35 Gün Sonra Gelen İtiraf

Geçtiğimiz günlerde Aydın ilinde araba çarpması neticesinde feci şekilde can veren ve Denizli’de organı bir hastayı hayata döndüren gencin katilinin yakalandığı öğrenildi.

A+A-

Aydın’da İlyas Uzuner adındaki şahıs, Aydın – İzmir karayolu üstünde yol kenarında bisikletiyle evine giderken plakası ve tipi henüz belirlenemeyen bir araç kendisine çarptı ve Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzuner burada hayata gözlerini yumdu.

Vefat eden Uzuner’in ailesi, çocuklarının organlarını bağışlamış ve organlardan bir tanesi de Denizli’deki bir hastaya umut olmuştu. Jandarma ekipleri tarafından olay ile alakalı yapılan incelemeler neticesinde, İlyas Uzuner’in ölümüne yol açan sürücünün 35 gün sonra çelişkili ifadeler vermesi ile yakalandığı belirtildi. Kazayı ihbar eden şahsın, İlyas’ın ölümüne neden olan sürücüyü korumak amacı ile olay yerine gittiği ortaya çıktı.

DELİLLER UYUŞMADI

Kaza yerindeki araç parçaları ve İlyas Uzuner’in kullandığı bisikletin yeşil renginden yola çıkan jandarma ekipleri, güzergâhtaki tüm güvenlik kamerası, mobese ve PTS görüntülerini inceledi. Tespit edilen şüpheli bir araç yakalandı ama olay yerinde ele geçirilen parçalar araçtakiler ile uyuşmadı.

Bunun üzerine araştırmayı derinleştiren ekipler 35 günlük çalışmadan sonra kazayı ihbar eden İ.B. ile yeniden görüştüler. İ.B’nin verdiği ifadeyle içinde bulunduğu aracın PTS kayıtları ile ihbar saati arasında çelişki olunca olay gecesi İ.B., B.E., M.N.T. ve O.K’nin beraber yemek yediklerini, ayrıldıklarında İ.B., B.E. ve M.N.T’nin Aydın yönüne, O.K’nin ise Germencik yönüne gittiklerini belirledi.

İTİRAF ETTİ

Tekrar ifadesi alınan İ.B.; O.K’nin kendisini arayarak bir bisikletliye çarptığını, alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetinin alınmış olmasından dolayı kendisinin 112’yi arayamadığını, olay yerinden ayrıldığını ve yaralıyı almaları için kendisinden 156 ve 112’yi aramasını istediğini ifade etti. Daha sonra mahkemeye sevk edilen O.K., tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.