3600 Ek gösterge herkese verilmeli

3600 Ek gösterge herkese verilmeli

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, 3600 Ek gösterge artışının tüm memurlarımızı kapsaması gerektiğine işaret ederek hükümetten bunun için bir an önce destek istedi.

A+A-

Türk Büro-Sen Şube Başkanı Hüseyin Utangaç yazılı basın açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki açıklamasında "Polis, Hemşire, Din Görevlisi, Öğretmen ve diğer idarecilerimizin ek göstergelerini 3600 puana çıkartacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak bu açıklamalarda memurlarımız adına olumlu sinyaller verirken bazı yerleri eksik kalmıştır. Hiç ek gösterge alamayan ve ek göstergeleri çok düşük olan memurlarımız her zamanki gibi yine unutulmuştur. Ek gösterge meselesi bir bütün olarak ele alınmalı ve bununla beraber tüm unvanlara ek gösterge verilmelidir. Ek gösterge hakkından yararlanamayan memur kalmamalıdır.

Bu durumun Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı olmakla birlikte aynı kurumlarda görev yapan memurlar arasında da çalışma barışının bozulmasına sebebiyet vermektedir. Hükümet yetkilileri bir an öncesinde bu eşitsizliği acilen çözüme kavuşturmalı ve memurlarımızın mağduriyetlerini acele gidermelidir. Hayata geçirilecek olan düzenleme, belirli meslek grupları ile asla sınırlı kalmamalıdır.

Yetkili ama etkisiz konfederasyonun yapmış olduğu Toplu Sözleşme ile memurlarımız zaten ekonomik, sosyal ve özlük haklarında sürekli olarak geriye gitme durumundadır. Enflasyon ve Vergi Dilimleri ile memurlarımızın maaşlarına yapılan artışlar geri alınmakta, memurlarımız neredeyse yoksulluk sınırında bir hayat sürdürmeye çalışmaktadır. Çalışırken bir çok zorluk yaşayan memurlarımız, maaş haricindeki ödemelerin emekliliğe sayılmaması sebebiyle emekli olamamakta, emekli olanlar ise ek iş aramaktadır.

Bu sebepler de göz önünü alınmalı ve Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı 3600 Ek gösterge artışı tüm memurlarımızı kapsamalıdır. Hiç ek gösterge alamayan memurlarımız da bu haktan faydalanabilmelidir.

Türk Büro-Sen olarak buradan bir kez daha Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Artan döviz ile temel gıda, barınma ve ulaşım ücretlerine ciddi zamlar gelmiş ancak memurların aldıkları zamlar çoktan erimiştir. Memurlarımız çok zor şartlarda hayatlarına devam etmektedir. 3600 Ek gösterge uygulaması tüm memurlara verilmeli ve bu hak seçimlerden önce hayata geçirilmeli ve meslek grupları arasında ayrımcılık yapılmamalı, memurlarımız mesleklerine göre ötekileştirilmemelidir.

Türk Büro-Sen olarak, unvan ve hizmet sınıfı gözetmeksizin tüm memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarındaki kayıplar telafi edilene ve memurlarımız insan onuruna yakışır ücretler almaya başlayana ve emeklilik haklarında iyileştirmeler yapılana kadar mücadelemizin her platformda devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.