3600 ek gösterge son durum ne zaman verilecek?

3600 ek gösterge son durum ne zaman verilecek?

3600 ek gösterge için bekleyiş devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 4 meslek için 3600 ek gösterge paketinin hazırlandığı belirtildi. Öğretmen, polis, hemşire, din görevli

A+A-

3600 ek gösterge için bekleyiş devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 4 meslek için 3600 ek gösterge paketinin hazırlandığı belirtildi. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın bu pakete dahil edildi.

Bu paket ile birlikte milyonlarca kamu çalışanı bu haktan yararlanacak. 3600 ek gösterge Başkan Erdoğan'ın açıkladığı '100 Günlük Eylem Planı' çerçevesinde yer alıyor. Ek göstergenin maaşlara nasıl yansıyacağı konusu ise merakla beklenirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3600 ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlandığını söylemişti.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak.

Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarıyla birlikte çalışan AK Parti Grubu teklifi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacak.

Başkan Erdoğan'ın açıklayacağı paketle milyonlarca çalışan arasında eşitlik sağlanacak. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetveli belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.