37. Denizli Şiir Günü Yapıldı

37. Denizli Şiir Günü Yapıldı

Denizli’de gelenekselleşmiş nadir edebiyat etkinliklerden biri olan  “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” şiir ve türkü dinletisinin otuz yedincisi gerçekleştirildi.

A+A-

Verilen yaz tatili arasından sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon:4’te gerçekleştirilen YAZ-AR-BİR şiir ve türkü dinletisinde şairler kendi şiirlerini yorumlarken, Halk müziği sanatçısı ozan şair Mehmet Dağal Denizlili şairlerin güftelerinden bestelediği türküleriyle programa renk kattı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği kısa adıyla YA-ZAR-BİR tarafından düzenlenen ve sunuculuğunu Sadık Dağdeviren’in yaptığı programın açış konuşmasında YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” programının verilen aradan sonra yeni sezonun ilk programında mazeretlerini belirten şairlerin selamını ileterek programın bundan böyle de her ayın ilk haftasında yapılmaya devam edeceğini belirtti. 

Genel Başkan  Abdülkadir Uslu konuşmasında: “Gelenekselleşen bu programımızda siz şair dostlarımızla, üyelerimizle bir kez daha buluşmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşıyoruz.

Denizli’nin, dolayısıyla Türk Dünyasının edebiyat, kültür ve sanat hayatına dernek olarak katkı vermeye çalışırken; bireysel olarak da üretmeye devam ediyoruz. Her ne kadar yükselen maliyetler nedeniyle hazır kitaplarımızı yayımlamakta zorluk çeksek de üretmekten erinmiyoruz. Dolayısıyla yeni çalışmalarla yeni programlarla üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Bu bağlamda paylaşacaklarımı üç başlıkta özetlemek istiyorum.

Birincisi, yeni üye kartı ön çalışmamız tamamlanmıştır. Fotoğraf ve güncel bilgilerinizi bekliyoruz.

İkincisi, yazarBİR Kültür Sanat ve Edebiyat dergimizi verdiğimiz uzun bir moladan sonra tekrar yayımlamaya başlıyoruz. İki ayda bir planladığımız bu dergi ile ilgili duyuruları üyelerimize ulaştırdık ama detaylı bilgi almak isteyen, ilgilenenler yönetim kurulumuza özelden ulaşabilir.

Üçüncüsü, bilindiği üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi her sene Kitap Fuarı düzenlemektedir. Başından beri biz de bu fuarda Belediyemiz himayesinde yer alıyoruz. İnşallah bu sene de eserlerimizle etkinliklerimizle fuarda yerimizi alacağız. YAZ-AR-BİR standında imza günü yapmak isteyen fuara katılmak isteyen arkadaşlarımız bizimle irtibat kursunlar.”dedi.

Başkan Uslu, Etkinliklerine katılan, katkı veren,  destek veren herkese teşekkür ettikten sonra “Salonla ilgili desteklerinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a da ayrıca teşekkür ediyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu’nun konuşmasından sonra programa geçildi.

 “37. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğine şiirleriyle katılan şairler şu isimlerden oluştu:

Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık  Dağdeviren, Ünal Şahinler, Ali Tuluk, Sevim Say, İsmail Gökçe, Mehmet Aslan, Mehmet Dağal, Melahat Kuzu, Mustafa Demirci, Ahmet Çölgeçen, Melis Kuzu, Naz Kuzu, Ahmet Sarı, Musa Soyuçok, Sami Şimşek,  Bayram Günel, Hüseyin Say, Muharrem Özçelik,

Ozan şair Mehmet Dağal da YAZ-AR-BİR şairlerinin güftelerinden bestelediği yeni türküleriyle programa zenginlik kattı.

Program sonrasında şairlerin katılım belgelerini Genel Başkan Abdülkadir Uslu takdim ederken şair Ozan Mehmet Dağal’a da YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat tarafından teşekkür plaketi verildi.

YAZ-AR-BİR, geleneksel olarak her ayın ilk cumartesi günü düzenlediği “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğinin 38.incisini 1 Ekim 2022 Cumartesi günü, DBŞB Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi, Salon:4’te saat:13.00’te gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.