39 Yıl Önce Kurulmuştu

39 Yıl Önce Kurulmuştu

Denizli'nin en büyük marketler zinciri olan ve pek çok ilde de şubeleri olan Pekdemir Çiftliği’nin ortaklarından Cemal Pekdemir’e ait marketler için konkordato kararı verildiği öğrenildi.

A+A-

Denizli'de 39 sene evvel kurulmuş olan ve bugün 40 süpermarkete ulaşan Cemal Pekdemr’e ait 40 süpermarket zinciri, Cemal Pekdemir’n 3 oğlunun FETÖ operasyonlarından tutuklanmasıyla zor günler geçirmişti.

Zaman içinde beliren yüksek kur ve finansman giderlerinin artması ile nakit darboğazına giren firma, 24.12.2018 tarihinde Denizli Tcaret Mahkemesne konkordato talebinde bulunmuştu, mahkeme Cemal Pekdemir’e ait şirkete geçici mühlet kararı verdi.

Konkordato kararı ile alakalı açıklama; Pekdemir Çiftliği Yönetm Kurulu adına vekalet Av. Recep Seyhan tarafından yapıldı.  Açıklamada şöyle denildi:

KAMUOYUNA DUYURU

Cemal Pekdemir ailesine ait olan PEKDEMİR Çiftliği AŞ. 39 yıl önce kurulmuş olup, Sizlerin destekleri ile 40 süpermarketi ve yüzlerce çalışanı ile Denizli başta olmak üzere Aydın, İzmir, Afyon ve Burdur illerinde müşterilerine en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunmaya çalışmaktadır. Küresel ekonomik krizin Türkiye’deki yansımaları ve yakın geçmişimizde oluşan yüksek kur ve finansman giderlerinin katlanılamaz boyuta gelmiş olması şirketimizin nakit dengesini olumsuz etkilemiştir. Müvekkil şirketin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmesi ve nakit akışını sağlayabilmesi için borçlarını yapılandırması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu süreçte çalışanlarının tedarikçilerinin ve müşterilerinin tüm haklarını korumak ve işletmenin devamlılığının sağlanması birinci önceliği olup tüm paydaşları ile birlik beraberlik içerisinde bu süreçten en kısa sürede çıkmak adına Denizli Ticaret Mahkemesine 24.12.2018 tarihinde Konkordato talebinde bulunmuş ve sayın mahkeme tarafından şirketimize geçici mühlet kararı verilmiştir.  Her zaman olduğu gibi “Mutlu Çalışan, Mutlu Müşteri” ilkesi ile “En Kaliteli Ürünleri En Uygun Fiyata” prensibi ile müşterilerine sunmaya devam edecek, ülke ekonomisini geliştirmek ve istihdam sağlamak için tüm gücüyle çalışacaktır. Saygılarımızla…

Pekdemir Çiftliği Yönetim Kurulu  Adına Vekâleten Av. Recep SEYHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.