4 Kişiden Aynı İhbar

4 Kişiden Aynı İhbar

Son zamanlarda yeni teknikler kullanarak vatandaşları dolandırmak isteyen bir şebekenin Denizli’de olduğundan şüphelenildiği ve halkın dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

A+A-

Dolandırıcılar ifşa olup yakalandıkça yöntemlerini de güncelleyip değiştirerek yeniden ortaya çıkıyorlar. Masum vatandaşların helal paralarını ele geçirmek amacı ile tüm yolları deneyen dolandırıcılar, son senelerde teknolojiyi de kullanarak yeni teknikler deniyorlar.

Dolandırıcılar cep telefonlarının yaygın olarak kullanılmaya başlaması ve ‘kontör transferi’nin ortaya çıkması ile pek çok masum insanı dolandırdılar. Ama dolandırıcıların en çok vurgun yaptıkları yöntem kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıtıp, vatandaşları banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiği yalanı ile kandırarak paralarını başka bir hesaba aktarma, ya da verdikleri adrese kendilerine getirmelerini isteme şeklinde olmakta.

Bugün 4 İhbar Yapıldı

Denizli ilinde bu sabah Ayşe A. Adındaki kadını arayan dolandırıcılar, kuyumcu soygunu yapıldığını, kadının hırsızı evlerinde sakladığından dolayı tutuklanacağını ifade ettiler. Konuşmanın devamında dolandırıcılar, sizi savcıya aktarıyorum, deyip telefonu bir başkasına verdiler.  Ayşe A. ise durumdan hemen şüphelenip, tepkili bir şekilde telefonu kapattı. Daha sonra oğlunu arayıp başına gelenleri anlatan kadına oğlu Osman A. Aynı kişiler yeniden ararlarsa telefonu açmamasını söyledi ve hemen polisi aradı. Osman A. Polisten telefonda arayanların dolandırıcı olduklarını ve bugün böyle 4 ihbar aldıklarını belirtti.

Çete Denizli'de Olabilir

Emniyet ekiplerinin, bu biçimde telefon ile dolandırıcılık yapan kişilerin, aradıkları şehirde olma olasılıklarının yüksek olduğunu ve bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmaları ile alakalı uyarı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.