4 Milyon Emekliye Promosyon Şoku

4 Milyon Emekliye Promosyon Şoku

31 Ağustos’ta promosyon sözleşmeleri sona eren ve en iyi teklif araştırmasına başlayan 4 milyon emekli kötü bir haber karşılaştı.

A+A-

Emeklilerin promosyon araştırmaları devam ediyor. 31 Ağustos da sona erecek sözleşme öncesi en uygun teklifi araştıran emekliler kötü bir haber aldı. Alınan bilgilere göre bazı bankalar kredi kullanmış olan binlerce müşterisine ödeme yapmıyor.

Emekli maaş promosyonunu 7 bin 500 TL’ye yükselten bazı bankaların, eski müşterilerine promosyon yenilemesi yaptığı ve parayı hesaplarına yatırdığı ama kredi kullanmış olan binlerce müşterisine ödeme yapmadığı iddia edildi.

Alınan bilgilere göre bankaların sistemlerinde yapmış oldukları bir düzenlemeyle kredi kullanan müşterilere promosyon yenilenmesi yapılmıyor. Maaşlarını başka bankaya taşımayı isteyen emekliler kredi ödemelerinde hiçbir gecikme olmamasına rağmen bankalardan “kredini kapatmadan maaş taşıyamazsın” yanıtını alıyorlar.

Yaşanan bu gelişmeleri değerlendiren hukukçular, bankaların yapmış olduğu bu blokenin hukuksuz olduğunu belirtiyorlar. Bankalar ise bu hukuksuz uygulamada ısrar ediyor.

Konu ile alakalı yetkililerin devreye girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum