4'tü 14 Oldular

4'tü 14 Oldular

ADIM Üniversitelerini, bu yıl 2. Grup toplantısında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ağırladı.

A+A-

Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel üniversiteler arası etkinliklerde işbirliği amacı ile 2001 senesinde kurulmuş olan ve senede 2 grup şeklinde toplantılar ile bir araya gelen ADIM Üniversiteleri, bu sene 2. Grup toplantısında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde toplandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin organize ettiği ADIM Üniversiteleri 2. Grup toplantısına; Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ile 14 ADIM üyesi üniversitenin genel sekreterleri, akademik ve idari birim amirleri katılımda bulundu.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan açılış programında konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş; 2001 senesinde Adnan Menderes, Pamukkale, Süleyman Demirel ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri iş birliği ile kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 14 üniversiteden meydana gelen büyük bir aileye döndüğünü belirtti. ADIM Üniversiteleri’nin lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim vb. pek çok alanda yapılacak ortak çalışmalar ile alakalı esasları tespit etmeyi hedeflediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Taş, katılan herkese teşekkür edip gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olması dileklerini iletti.

SORUNLARA ÇÖZÜM

Yapılan açılış programında konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, ADIM Üniversiteleri toplantılarının öneminden bahsetti ve üniversitelerin yaşamış oldukları her problemi YÖK’e şikâyet edip çözemeyeceklerini dile getirdi. Prof. Dr. Harmandar; sorunların evvela kendi içimizde halledilmesi gerektiğini, bir araya gelindiğinde düşüncelerin daha iyi ifade edilebildiğini, bunun için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu, bu toplantıların senede birkaç defa yapılması gerektiğine inandığını, 4 üniversite ile başlayan ADIM Üniversitelerinin şimdilerde 14 üniversiteye yükseldiğini, Bölge üniversiteleri topluluğu şeklinde bunun sürmesi gerektiğini, ve sonuçlarında da bilimsel, makul ve gerçekçi olan sonuçlara ulaşarak kararlar alınması ve bu kararların uygulaması gerektiğini belirtti.

Toplantı ile alakalı açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Üniversiteler arası bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda ortaklığı arttırmak adına 4  üniversite ile başlayan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 14 üniversiteye ulaşmasının, seneler içinde yapılan işlerin ne kadar doğru yolda olduğunun bir kanıtı olduğunu,  belli sürelerle yapılan ADIM Üniversiteleri grup toplantıları ile üniversiteler arası akademik ve idari farklı birimlerin işbirliğini arttırdığı gibi mevcut durumların iyileştirilmesi veya yaşanan problemlerin çözüme kavuşması için kararlar alınması ve uygulanması ile faydalı sonuçlar verdiğini, 2 gün devam eden toplantılarda akademik ve idari anlamda işbirlikleri ve yapılabileceklerin konuşulduğunu, ADIM Üniversiteleri adına yararlı bir toplantı olduğu inancı ile katılan tüm üniversitelerin başta rektörleri olmak üzere tüm akademik ve idari tüm yöneticilerine teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Toplantılar dışında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yaptığı kültür gezileriyle Bilecik merkez başta olmak üzere; Bozüyük, Osmaneli, Söğüt gibi çeşitli tarihi ve kültürel önem taşıyan ilçelere ziyarette bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.