5 Belediye Başkanı Bu Törende Buluştu

5 Belediye Başkanı Bu Törende Buluştu

Denizli Belediyesi'nin 143. kuruluş yıl dönümü Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan tören ile kutlandı.

A+A-

Denizli Belediyesi'nin 143. kuruluş yıl dönümü programına mevcut Başkan Osman Zolan ile beraber eski başkanlardan Ziya Tıkıroğlu, Ali Aygören, Ali Marım ve Hasan Gönüllü katıldı. Ali Tardanel'in ise rahatsızlığı nedeni ile törene katılamadığı öğrenildi.

Bir diğer eski başkan Nihat Zeybekci ise Ankara'da olması sebebi ile törende yoktu. Ayrıca törene Denizli Valisi Hasan Karahan ve Garnizon Komutanı, Daire başkanları, Belediye başkan yardımcıları ve Belediye personeli de katıldı.

74265052_568638243701530_1835045607807385600_n.jpg

Tören Belediye başkanlarının Atatürk büstüne çelenk koyması ile başladı. Çelenk konduktan sonra saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geçmişte Denizli ziyaretinde söylediği, "Denizli büyük bir köy" ifadesini anımsatan Başkan Zolan, geçmişten bugüne Denizli’nin büyük atılımlar yaptığına dikkat çekti. Başkan Zolan, "Denizli kurulduğu günden bugüne birçok merhalelerden geçti. Topraklarına düşman postalı bastırmayan ecdadımız, gece gündüz çalıştı.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün göstermiş olduğu hedefi Denizlimiz görev edindi ve bugün gururla söylediğimiz tükettiğinden daha fazla üreten, satın aldığından daha fazla satan, dış ticarette fazlalık veren bir şehir haline geldi. Denizlimizle ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ardından kutladıkları Denizli Büyükşehir Belediyesinin 143. kuruluş yıldönümünü çifte bayram olarak nitelendiren Başkan Zolan, programa katılan herkese teşekkür etti. Daha sonra Başkan Osman Zolan, önceki dönem belediye başkanları ve beraberindekiler ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarının mezarları ile Denizli Şehitliğini ziyaret ederek dualar okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.