5 Kasımda Hafize Kurban’ın Sesi Olun

5 Kasımda Hafize Kurban’ın Sesi Olun

Denizli’de 2019 Ağustos ayında boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 3 yerinden bıçaklanıp öldürülen Hafize Kurban davasında sona yaklaşıldı.

A+A-

Katil zanlısı Uğur Kurban’ın cezasının kesinleşeceği davanın son duruşması için kadın örgütleri Denizli Adliyesi’ne çağrı yaptı.

Denizli’de yaklaşık 1 buçuk yıl önce boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 3 ayrı yerinden bıçaklanarak öldürülen Hafize Kurban davası 5 Kasım Perşembe günü son bulacak. Katil zanlısı Uğur Kurban’ın yargılandığı davanın 10. duruşmasında ceza belli olacak.

Davanın her duruşmasında Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan kadın örgütleri yeniden, son dava için Denizli Adliyesi’ne çağrı yaptı. 09:40’da görülecek dava öncesi basın açıklaması yapacak olan kadınlar katilin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor.

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu dava öncesi açıklama yaparak Denizli halkını dava saatinde Denizli Adliyesi’nde olmaya çağırdı. Grup adına açıklama yapan Denizli Ekmek ve Gül Sözcüsü Seher Zeytun Doğan açıklamasında “Bu dava bizler için hayatta kalma davasıdır.” dedi.

“EŞİT BİR DÜNYA İNŞA EDECEĞİZ”

Doğan açıklamasını “Kadın katilleri en ağır cezaları alana kadar, kadınlar eşit yaşam hakkını elde edene kadar; durmayacağız. Yaşam hakkımız için bulunduğumuz her alanda mücadele edeceğiz. Erkek egemen zihniyeti yıkacağız ve yerine kapitalist sömürünün olmadığı bir dünya inşa edeceğiz” sözleriyle devam ettirdi.

“5 KASIM’DA HAFİZE’NİN SESİ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Ekmek ve Gül Kadın Grubu Sözcüsü Zeytun Doğan son olarak “Hafize Kurban davasının en başında takipçisi olacağımızı söyledik ve hep ‘Hafize Kurban İçin Adalet’ cümlesini haykırdık. 5 Kasım’da yine Denizli Adliyesi önünde haykıracağız. Herkesi Hafize’nin ve ailesinin sesi olmaya, yanı başımızda gerçekleşen bir kadın cinayetinde, katilin en ağır cezayı alması için mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu çürümüş sistemi ancak birlikte olursak değiştirebiliriz. Gücümüz birliğimiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.