54.sü Bozkurt'ta Açıldı

54.sü Bozkurt'ta Açıldı

Bozkurt İlçesi İnceler Atatürk İlkokulu bünyesinde gerçekleştirilen Z kütüphanesinin açılışına Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri katıldı. 

A+A-

Törenini açılış konuşması yapan Vali Hasan Karahan; güzel bir etkinlik için bir arada olduklarını, herkesin bu sıralardan geçtiğini, değerli öğretmenlerin öğrencileri olduklarını, Bakan Yardımcısının da bu okulun 5 numaralı öğrencisi olduğunu, vatanı milleti için, insanlık için hayırlı işler yapan insanların önlerinin daima açık olduğunu, önemli olan kitap okumak ve insanın kendini olumlu bir biçimde geliştirmek olduğunu yediden yetmişe herkes gayret etmesi gerektiğini, günümüzde olanakların arttığını, en küçük köyler bile Z kütüphane açabildiklerini, bir çok okulun laboratuvara ve kütüphaneye kavuştuğunu, bundan sonrası sevgili çocukların okuma aşkı ve azmi ile olacağını, zenginleştirilmiş kütüphanelerin çocukların sosyal ve kültürel gelişiminde büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü, kendisinin azmi sevgili çocukların gözlerinde gördüğünü ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek hayırlı olması dileklerini iletti.

Toplamda 54 Oldu 

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasından sonra kütüphanede incelemeler yaparak yetkililerden 78 Metrekare alan içinde kurulan, 74.000 TL maliyetli ve 7 adet bilgisayarlı Z kütüphane ile birlikte Denizli genelindeki toplamda Z kütüphane sayısı 54’e çıkmış olduğu bilgisini öğrendi.

 

Kurulan Z-Kütüphaneler, klasik kütüphane anlayışından farklı özelliklere sahip. Bu kütüphaneler fiziki koşulları ve teknolojik alt yapıları ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandıracak ve kütüphane hizmetlerinin özelliğini artıracak. Bozkurt İlçesi İnceler Atatürk İlkokulu Z-Kütüphanesi ile beraber Denizli çapında 19 ilkokulda, 20 Adet Ortaokulda, 15 adet lisede olmak üzere toplam Z-Kütüphane sayısı 54’e yükseldi. İl çapında yapılan Z-Kütüphanelerin;  16 tanesi Bakanlık ödeneği, 20 tanesi okulun kendi olanakları ile,  19 tanesi ise Yerel Yönetimler tarafından yapıldı.

 

Sınıfların da ziyaretini yapan Vali Hasan Karahan öğrenciler ile bir araya gelip sohbet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.