55 Metre Pide Dakikalar İçinde Bitti

55 Metre Pide Dakikalar İçinde Bitti

Samsun'un Terme ilçesinde 2'ncisi düzenlenen Pide, Pirinç ve Balık Festivali’nde katılımcılara 3 ton hamsi ve 2 ton pilav ikram edildi.

A+A-

Etkinlikte, ilin plakasından esinlenilerek hazırlanan 55 metre uzunluğundaki yöreye özgü pide de birkaç dakika  içerisinde tüketildi. 

Terme İlçe Belediye’sinin bu yıl ikinci düzenlendiği Pide, Pirinç ve Balık Festivali,  ilçe sahilinde gerçekleştirildi. İlçe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ömer Durhal, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, çok sayıda davetli ile vatandaşın katıldığı festivalde, yörenin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Terme pidesi, Terme pirinci ve yöresel diğer ürünler tanıtıldı. Festival kapsamında vatandaşlara 3 ton hamsi ikram edilirken 2 ton pilav ve keşkek de dağıtıldı. Etkinlikte ilin plakasından esinlenilerek hazırlanan 55 metre uzunluğundaki Terme pidesi de birkaç dakika  içiresinde tüketildi. 

Hamsi tezgahının başında vatandaşlara ikramlarda bulunan Başkan Ali Kılıç, etkinliği gelecek yıllarda gastronomi şölenine dönüştürmek istediklerini söyledi. 

Termelilerin pideyi çok sevdiğini dile getiren Salih Yazan, "Terme pideyi seviyor, pide ve pirinci ile meşhur, 55 metre pide birkaç dakika  sürmedi, bitti" dedi. 

Pideye yetişemeyen ise Pideyi gördüm ama geldiğimde kalmamıştı. 55 metre diyorlar 500 metrede olsa yetmezdi" ifadelerini kullandı.

Ali Yazan /Ordu/ Akis Haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.