6 Hafta Merkezefendi'de Kalacaklar

6 Hafta Merkezefendi'de Kalacaklar

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılmış olan ve vizyon projelerden biri olan Engelsiz Yaşam Akademisi, yurtdışından üniversite öğrencilerini de konuk etmekte.

A+A-

Merkezefendi Belediyesince geçen günlerde açılışı yapılan ve engelli bireylere yönelik bölgenin ilk ve tek sosyal yaşam tesisi özelliğinde olan Engelsiz Yaşam Akademisi, Avrupalı öğrenciler tarafından 1948’de kurulan gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platform olan AİESEC’in ‘Engelleri Kaldır Merkezefendi’ projesi çerçevesinde Singapur, Macaristan, Malezya, Endonezya ve Tayland’dan gelen üniversite öğrencilerini ağırlıyor.

Çok Beğendim

Engelsiz Yaşam Akademisi’ne Endonezya’dan gelen Nadhira Putri Rizkia, “Endonezya’dan geldim. AIESEC programının ‘Engelleri Kaldır Merkezefendi’ projesi ile buradayım. Burayı çok beğendim. Öğrenciler çok iyi, öğretmenlerimiz çok ilgili. Böyle bir projeye katıldığım ve buradaki öğrencilerle beraber olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Macaristan’dan gelen Horvath Dorottya, akademideki arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdiğini belirterek “Buradaki arkadaşlarımızla çok eğlenceli ve verimli vakit geçiriyoruz. Engelsiz yaşam akademisindeki öğrencilerimizin hayatlarında farkındalık yaratabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Singapurlu stajyer Qing En Ang ise, “Burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Öğrencileri ve öğretmenleri çok seviyorum. İnsanların hayatında pozitif bir değişiklik yapabileceğimi umuyorum. Elimden gelen her şeyin en iyisini yapmak için çok çalışacağım” dedi.

AİESEC Merkezefendi programındaki stajyerler 17.12.2018 – 18.01.2019 tarihleri arasında Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören engelli bireylerle beraber hem eğitim görecek hem de vakit geçirecek.  6 haftalık programın ilk haftası stajyerlerin oryantasyon süreci olacak. Sonraki 4 haftada öğrenciler Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim alacak, son 1 haftada ise farklı kurumlarda ülkelerini tanıtacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.