66 terörist öldürüldü!

66 terörist öldürüldü!

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda öldürülen terörist sayısı 66'ya yükseldi. 3 terörist ise yakalandı.

A+A-

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 66'ya yükseldi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri teröristlerden arındırılan bölgelerde arama çalışmalarını sürdürürken, bugüne kadar 3'ü sağ olmak üzere toplam 66 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda sona yaklaşıldığını bildiren güvenlik yetkilileri, Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaşan operasyonda bugüne kadar 132 barikatın kaldırıldığını, 42 çukurun kapatıldığını ve 283 el yapımı patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

İlçede emniyet tedbirleri üst düzeyde tutulurken, güvenlik güçleri teröristleri etkisiz hale getirmek için çemberi giderek daraltıyor.

Yapılan kontrollerde çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği ilçede, teröristlerin evlere ve bahçelere tuzakladığı patlayıcılar da uzman ekipler tarafından tek tek imha ediliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.