75 Yaşındaki Kadın Yanlışlık Kurbanı mı?

75 Yaşındaki Kadın Yanlışlık Kurbanı mı?

Konuyla ilgili valilik açıklama yaptı

A+A-

İddiaye göre, Denizli Servergazi Hastanesinde yatmakta olan yaşlı kadına yanlış kan verilmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu skandal iddianın ardından olayla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır Denizli Valiliği, soruşturmanın henüz sonuçlanmadığını bildirdi.

Denizli Valiliği, 01.12.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesini Ortopedi servisinde yatan 75 yaşındaki hastaya yanlış kan verildiği ve takip eden süreçte hastanın hayatını kaybettiği yönündeki iddialara karşılık olarak açıklama yaptı.

İddialara göre, Servergazi Devlet Hastanesinde yatan, 75 yaşındaki yaşlı kadına diz protezi ameliyatı yapılmış, ameliyatın ardından hastaya kan verilmesi gerekmiş olup görevli hemşire tarafından başka gruptan kan verilmiş. Kan verilmesinin ardından hasta fenalaşarak yoğun bakıma kaldırılmış ve iddiaya göre, bütün çabalara rağmen hasta kurtarılamamıştır.

Bu iddialara cevap olarak Denizli valiliği bir açıklamada bulunmuştur. Açıklamada, gelişen olayla ilgili adli soruşturma başlamıştır. Hastanın ölüm nedeni tespit edilebilmesi için otopsinin yapılacağı soruşturmanın sonucuyla ilgili bilgi verileceği belirtilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.