8 Mart Kadınlara Çiçek Alma Günü Değildir

8 Mart Kadınlara Çiçek Alma Günü Değildir

Iğdır Şehit Gazi Sen Sağlık Gnl. Bşk. Yrd. Ayşe Gölçek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir açıklamada bulundu.

A+A-

Başkan Yardımcısı Gölçek'in açıklaması şu şekilde:

Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyi, yalnızca ekonomik göstergelerle değil, insan haklarına ve özellikle de kadın haklarına verilen değerle ölçülmektedir. Kadınların toplumdaki yeri, erkeklerle eşit şartlara sahip olup olmadıkları, bu değerlendirmede çok önemli yer tutmaktadır. 

Herkes için yaşanabilir adil ve refah bir toplum ancak kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile olur. Kadının güçlenmesi de önce kadının sesinin duyulmasıyla mümkündür.

8 Mart aslıda  “kadınlara çiçek alma günü” değildir!

8 Mart tüm dünyadaki emekçi kadınların cinsel, sınıfsal, ulusal baskı ve sömürüye karşı mücadele günüdür. 
Bugün verilen mesajların samimiyetini sözlerin gücünde değil; okuryazar kadın oranında, şiddet gören kadın sayısında, eşit işe eşit ücret talep eden emekçi kadınlarda görebiliriz.

Covid 19 Pandemi döneminde sağlık sektöründe ailesinden çocuğundan uzak, 7/24 nöbetlerde hastalarına şifa olmaya çalışan kadın sağlık çalışanlarımıza maalesef pozitif bir ayrımcılık yapılmadı. Bir çok kurumda kreş sorunu halen çözülmedi. Şiddetle ilgili ciddi adımlar atılmadı. Özlük ve mali anlamda iyileştirmeler yapılmadı. Hemşire kız kardeş demek o zaman kız kardeşlerimize sahip çıkalım ve onların hak ettiği değeri verelim.

"Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen

Atamızın sözü bizlere ışık olsun.

Gün dolayısı ile şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri eşleri başta olmak üzere pandeminin kahramanı 
kadın meslektaşlarımızın ve hayatımızın her alanında sevgi, şefkat ve fedakarlığın sembolü olan, toplumumuzun en önemli yapı taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.