80'lik Bekir Dede Her İsteyene Çorap Örüyor

80'lik Bekir Dede Her İsteyene Çorap Örüyor

Denizli'nin Çameli İlçesi Cumaalanı Mahallesi'nde yaklaşık 60 yıl önce çobanlık yaparken el örgüsünü öğrenen 80 yaşındaki Bekir Dede , çorap örüyor.

A+A-

Hayvanları otlatırken zaman geçirmek için kendisine çorap ören Bekir Dede aradan geçen sürede örgü örmeyi daha da geliştirdi.

TORUNLARIMIN MUTLULUĞU BANA YETER

Bu işleri erkekler yapmaz. Bir tek rahmetli babam ve ben örerdim. Burada yaşayanlar benim bu işi yaptığımı bildikleri için herhangi bir tepki olmuyor. Bence bunu örmek zor değil, aksine bu stres atmak. Canın sıkıldığı zaman al eline ör. Bunu yaparken her şeyi unut. Bu ördüğüm şeyleri çocuğa verdiğim zaman da onun sevinip mutlu olduğunu görmek bana yetiyor. Ben de örgü örerek vakit geçirmiş oluyorum. Bana da bir meşgale oluyor. Zamanla kendimi geliştirmek için, gidip yengelerden, komşulardan farklı şekiller öğrendim. Torunlarım bunları giyinip de yanıma geldiği zaman onun neşelenmesi, onun sevinmesi benim için çok büyük bir mutluluk.

Yaşı ilerleyince artık evinde çorap, örmeye başladığını anlatan Bekir Dede , “Günümüzde kadınlar erkeklerin yaptığı her işe el attı. Ben de kadınların işini elinden alıyorum. Örgü, göründüğü kadar zor iş değil isteyene ve ihtiyacı olana Çorap Örüyorum hediye ediyorum

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.