88 Yıl Önce Bugün Atatürk Denizli'deydi

88 Yıl Önce Bugün Atatürk Denizli'deydi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye ziyaretinin 88. yıldönümü münasebeti ile tören yapıldı.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'yi ziyaretinin 88. yıldönümü, düzenlenen programla kutlandı. Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yapılan törene Denizli protokolü tam kadro katıldı- Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başlayan tören Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması ile devam etti. Başkan Zolan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 88- Yıl önce Denizli'mize yaptığı ziyaretin hala gururunu ve
onurunu yaşıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşmasının ardından tören halkoyunları gösterileri ile devam etti. Daha sonra Atatürk'ün Denizli'ye ziyaretinin 88. yıldönümü nedeniyle Atatürk Halk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki törenin ardından Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda Atatürk'ün Denizli'ye gelişi ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı. Diğer taraftan Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda İse Doç. Dr. Umut Karabulut, "4 Şubat 1931 Atatürk'ün Denizli'ye ziyareti" konulu bir konferans verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.