"AB Destekli Projeler Fotoğraf Sergisi" Açıldı

"AB Destekli Projeler Fotoğraf Sergisi" Açıldı

Yaklaşık 20 yıldır Denizli Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Denizli AB Bilgi Merkezi, bu sene de 9 Mayıs Avrupa Günü için bir dizi etkinlik tertip etti.

A+A-

Bu etkinliklerin ilki bugün Teras Park AVM sergi alanın ’da açılışı gerçekleştirilen “AB Destekli Projeler Fotoğraf Sergisi” oldu.

 

Teras Park AVM sergi alanında gerçekleştirilen fotoğraf sergisine yetişkinlerin yanı sıra öğrencilerinde ilgisi oldukça yoğundu. Serinhisar Yavuz Yıldırım Ekiz İlkokulu öğrencileri AB projelerinin fotoğraflarını inceleyerek projeler hakkında bilgi aldı.

 

“AB Destekli Projeler Fotoğraf Sergisi”nin açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Hepimizin bildiği üzere Avrupa Birliği’ne katılım, bir dizi kriterin karşılanmasını gerekli kılmaktadır. Avrupa Birliği, katılım öncesi mali yardımlar aracılığıyla, bu kriterlerin karşılanmasına yönelik reform çabalarının ilerletilebilmesini teminen fon ve teknik destek sağlamaktadır. Avrupa Birliği’ne aday ve potansiyel aday ülkeler arasında Türkiye, kısa adıyla IPA (Katılım Öncesi Mali yardım aracı) yoluyla sağlanan AB mali desteğinden en fazla faydalanan ülkelerden biridir” dedi.

 

IPA fonlarının, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen Genişleme Stratejisi doğrultusunda siyasi öncelikleri desteklemekte olduğunu ifade eden Keçeci, “Bunun içinde Türkiye’deki kurumların kapasitelerinin arttırılması, AB müktesebatıyla mevzuat uyumunun sağlanması ve katılım kriterleri doğrultusunda Avrupa standartlarının getirilmesi yer almaktadır. Bu durum sadece fon sağlamak olarak değerlendirilmemelidir. Bu fonlar sayesinde Avrupa Birliği kurumları ile bizim kurumlarımız birlikte çalışmaya başlamışlardır. Böylece toplumlarımız arasındaki bağlarımız olduğu kadar kurumlarımız arasındaki bağlarımız da kuvvetlenmiştir” diye konuştu.

 

“Bugün bürokrasi anlamında Avrupa’nın daha işler olduğunu söyleyebiliriz” diyen Keçeci sözlerine şöyle devam etti, “Bu fonların sağladığı imkanlarla gerçekleştirilen projelerimiz sayesinde, biz de yavaş yavaş Avrupa tarzı iş yapmayı ve Avrupa tarzı işlevsel bürokrasiyi öğrenmiş oluyoruz. Diğer taraftan biliyorsunuz ki üyelik müzakereleri nedeniyle birçok mevzuat değişikliği yapılıyor ülkemizde. Belki şu anda bu değişiklikler bize ağır geliyor olabilir ancak uzun vadeli düşündüğümüzde tüm bu mevzuat değişiklikleri benimsendiğinde,

 

bunların bir iş yapma kültürü olarak bize geri döneceğini ve ülke olarak kalkınmamızda büyük rol oynayacağını düşünüyorum” dedi.

 

Keçeci, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz ve 3 gün boyunca açık kalacak olan sergimiz, AB tarafından desteklenen projelerin uygulanması sırasına çekilmiş bazı fotoğrafları sizlerin dikkatine sunmaktadır. Bu kareler, AB mali desteğiyle neler başarılabileceğine dair örnekler sunmaktadır. Bütün bunlar fırsat sunulması ve destek verilmesi halinde, el ele verdiğimiz zaman birlikte neler başarabileceğimizi gösteren birer delildir ”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.