Abalıoğlu'ndan, Otistik Çocuklara Örnek Okul

Abalıoğlu'ndan, Otistik Çocuklara Örnek Okul

DENİZLİ'de otistik çocuklar için hayırsever işadamları Ali Abalıoğlu ve İsmet Abalıoğlu tarafından yaptırılan Dentaş Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi bu yıl ağustos ayında hizmet vermeye başlayacak.

A+A-

120 öğrenci kapasiteli merkez, 2 milyon 500 bin liraya tamamlanacak.

 

Adalet Mahallesi'nde inşaatına bir ay önce başlanan Dentaş Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde süren çalışmaları Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile okulu yaptıran hayırsever işadamları Ali Abalıoğlu ve kardeşi İsmet Abalıoğlu inceleyerek bilgi aldı. Bu yıl ağustos ayında tamamlanması planlanan uygulama merkezinin Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan merkezimiz tamamlandığında 120 öğrenci kapasiteli büyük bir kompleks olacak. Özel proje olarak tasarlanan okulumuz 10 bin metrekare bir arsa üzerinde kurulu ülkemizin en büyük otistik çocuklar özel eğitim uygulama merkezleri arasında yerini alacak. Yeni okulumuz, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almaları için gücümüze güç katacak. Denizli özel eğitim alanında örnek illerin başında geliyor" dedi.

 

Okulu yaptıran hayırseverler Ali Abalıoğlu ve İsmet Abalıoğlu ise aile olarak eğitime katkılarının sürdüğünü belirterek 2.5 milyon liraya mal olacak merkezde otistik çocuklar için büyük önem taşıyan hayvan barınakları, bisiklet yolları, yeşil alanlar ve havuzların da bulunacağını, özel eğitim için gerekli tüm olanakların merkezde sağlanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.