Abisi Gibi Pilot Olmak İstiyordu

Abisi Gibi Pilot Olmak İstiyordu

Dün kaybolan ve bugün Başkarcı Dağının Aydın’ın Karacasu ilçesi sınırları içine düşen eğitim uçağında bulunan 2 pilotun cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

A+A-

Uçak kazası sonucunda yaşamını yitiren Merve Altun'un ölümü herkesi yasa boğdu.  Altun’un hayalleri yarım kaldı. Merve Altun 2015 senesinde Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve 2017’de THY’de işe başlamıştı. Bir süredir uçuş eğitimleri aldığı ifade edilen Altun’un 3 gün evvel de eğitim uçuşu yaptığı belirtildi.

Acı haberden sonra i iki pilotun arkadaşları sosyal medyada taziye mesajları paylaştı. Ailelerine teslim edilen naaşlar ailelerine gönderildi. Uçak kazasında yaşamını yitiren Eğitmen pilot Hamdi Yılmaz, UZAYTEM bünyesinde eğitimler veriyordu. 8 ay evvel Çıldır Havalimanı’nda THY Uçuş Akademisinde uçuş eğitmeni olarak görev yapmaya başladığı belirtildi. Yılmaz ölümü de ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Aldığı Arabaya Doğru Dürüst Binemedi

2015 İzmir Ege Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünü bitiren 28 yaşındaki Merve Altun, abisi gibi pilot olmak istiyordu. Pilot olmak için girmiş olduğu sınavları kazanan Altun, 2 senedir pilotluk eğitimi alıyordu. Eğitimin bitmesine de 2 ay kalmıştı. İstanbul’a ataması yapılmış olan Altun, yardımcı pilot olarak ağabeyi ile aynı uçakta uçacaktı. Ama hayalleri yarım kaldı. 15 gün evvel araba alan Merve Altun, arabasına doğru dürüst binemeden uçak kazasında yaşamını yitirdi. 3 kardeşi olan Altun’un annesinin'de 6 sene evvel yaşamını yitirdiği öğrenildi. Abisi gibi pilot olmak için hayallerinin peşinden koşan Altun, pilot olup vatana millete hayırlı bir evlat olarak hizmet edecekti. Ne yazık ki elim kaza sonucu hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.