Acana Marka Köpek Maması Bütçe Dostu Fiyatlarla Uygunpetgross.com.tr ‘de!

Acana Marka Köpek Maması Bütçe Dostu Fiyatlarla Uygunpetgross.com.tr ‘de!

Eğer bir köpeğiniz varsa onların ne kadar sevecen, dost canlısı ve sadık olduklarını çok iyi biliriz.

A+A-

Bir köpek sahiplendiğinizde onlar sizin her anınızda yanınızda olurlar ve sizleri karşılıksız severler. Bir evcil hayvana sahip olmak beraberinde sorumluluk sahibi olmayı da gerektirir. Sevimli dostunuzun en iyi koşullarda yaşayıp, en iyi şekilde beslenmesini istersiniz ve bu noktada köpeğinizi besleyeceğiniz mamalar onların yaşam kaliteleri ve sağlıkları için çok önemlidir. Nasıl bir mama almanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak da doğru tercihi yapmak için iyi bir başlangıç olacaktır.

Köpeğinizin Beslenme İhtiyacına Hitap Eden Mamalar Seçin

Köpek maması almak için bir araştırma yapmaya kalktığımızda marka ve seçeneklerin içerisinde kayboluruz. Mama satıcılarından, çevremizden veya internetten birçok öneri duyarız ve bu da kafamızın karışmasına sebep olur. Bu noktada aslında alacağınız mamanın içeriğini biliyor olmak ve temiz içerikli mamayı tercih etmek çok önemlidir.

Köpeklerinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız öncelikle içerisinde mısır, soya gibi maddeleri yoğunlukla bulunduran köpek mamalarından uzak durmanız gerekmektedir. Bu noktada önemli olan köpeklerinizi beslediğiniz mamaların besin değeri açısından faydalı ve besleyici olmasıdır. Köpekler genellikle etten alacakları proteine ihtiyaç duymaktadırlar.

Alacağınız mamada bulunan besin sıralamasında etin öncelikli olduğu ve proteinin en organik şekilde içerisinde bulunduğu mamaları tercih etmelisiniz. Bu noktada onları sadece proteinle beslemek de kesinlikle doğru olmayacaktır. Bir köpeğin sağlıklı olarak beslenebilmesi için sevimli dostlarımız, yüksek oranda proteinin yanında belli oranda tahıl, meyve ve sebzeye de ihtiyaç duymaktadırlar. Tam da bu noktada alacağınız mamanın içeriğini bilmek ve içeriklerde köpeğinizin ihtiyacına uygun şekilde dengeli bir besin dağılımının olduğu mamayı tercih etmek faydalı olacaktır.

Kaliteli Markaların Ürünlerini Tercih Edin

Her köpeğin cinsi, yaşı ve ihtiyacı farklı olacağından her köpeğe uygun mama da farklı olacaktır. Bir mama çeşidi bir köpek için çok uygun diye her köpek için faydalı olduğu anlamına gelmemektedir. Önemli olan sizin köpeğinizin ihtiyaçlarına uygun olan en iyi mamayı keşfetmenizdir. Mamaların markaları da haliyle çok önemlidir. Sadece uygun fiyatlı olduğu için bir mamayı tercih etmek evcil dostunuzun sağlıksız olmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden seçiminizi özellikle kaliteli köpek maması markalarından yapmak önemlidir. Örneğin Acana mamaları kaliteli köpek maması markalarına güzel bir örnektir.

Diğer bir kaliteli köpek maması markasına Pro Plan markası örnek gösterilebilir. Sevimli dostunuzun ihtiyaçlarının karşılanıp sağlıklı olması için Pro Plan köpek mamalarını da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Güzel bir köpek mamasının içerisindeki sağlıklı ve organik içerikler dengeli bir şekilde dağıldığı gibi sevimli dostunuzun sindirimini de kolaylaştırır. İşte bu tarz bir mama arıyorsanız Royal Canin köpek maması da tam aradığınız gibi kaliteli bir mama markasıdır.

Köpek Maması Çeşitlerini Tanıyın

Köpeklerin sağlıklı olabilmesi için gerekli besinleri dengeli şekilde tüketmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Bu aşamada markayı seçtikten sonra köpeğinize vereceğiniz mamanın türünü belirlemek de önemlidir. Markaların ürettiği birden fazla mama çeşidi vardır ve bunlar kuru köpek maması, açık veya konserve mama, yaş mama gibi seçeneklerdir. Bu mama çeşitlerinin de dengeli bir oranda seçilmesi gerekmektedir.

Örneğin köpek konserve mamaları köpeğinizin su ihtiyacını karşılarken, kuru mamalar köpeğinizin dişlerini ve ağız sağlığını destekler. Ödül mamaları ise köpeğinizin mutlu olmasını ve ona eğitim vermenizi kolaylaştırır. Bu yüzden köpeğinizin sabit ihtiyaçlarını ve dönemsel ihtiyaçlarını bilip buna yönelik bir mama seçimi yapmak çok önemlidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.