Acil İniş Yaptı

Acil İniş Yaptı

Denizli ilinin, Pamukkale ilçesinde içerisindeki 11 turist ile havalandıktan bir zaman sonra rüzgar sebebi ile sürüklenmeye başlayan sıcak hava balonu, 3. Sanayi Sitesi'ne acil bir şekilde iniş yaptı. Turistler balondan indirilerek, minibüs ile otellerine

A+A-

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi'nde de bulunan Pamukkale'den 11 yolcusu ile havalanmış olan sıcak hava balonu hava muhalefeti sebebi ile sanayiye iniş yapmak zorunda kaldı.

Özel bir şirkete ait olan sıcak hava balonu 11 kişi ile travertenlerin hemen altındaki otopark bölgesinden havalanmıştı. Hemen hemen 1 saat sonra beyaz cennet Pamukkale üzerinde gezinen balon inişe geçmeyi istedi.  Bu esnada balon hava muhalefeti sebebi ile şehir merkezine doğru yol almaya başladı. Balonun pilotu 11 yolcusunu sorunsuz bir biçimde Sümer Mahallesi 3. Sanayi bölgesindeki boş bir arsaya indirdi.

Beraberindeki turistler ise minibüsler ile konakladıkları otellere sevk edildiler. Ayrıca balonun sanayiye inişi bir cep telefonu kamerası ile de görüntülendi. Görüntülerde sıcak hava balonunun sanayi üzerinde yavaşca alçalıp iniş yaptığı görülmekte.

Uçuşlar Yasaklanmıştı

3 Haziran 2018’de Pamukkale’de yamaç paraşütü kazası gerçekleşmişti. Paraşüt sporcularından olan Nazmiye Sevda Ağda, Güney Koreli 29 yaşındaki Seo Yun Seok’la Dinamit Tepesi bölgesinden yamaç paraşütü ile havalanmıştı. Fakat kısa bir zaman sonra dengesini kaybetmiş olna pilot ve Seok yere sert biçimde çakıldılar. Bu olay sonra yasaklanan uçuşlara daha sonra izin verilmişti

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.