Acıpayam'a Deprem İstasyonu Kuruldu

Acıpayam'a Deprem İstasyonu Kuruldu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlık çalışması uzun süredir devam eden Acıpayam'a Deprem İzleme İstasyonu kurma çalışmalarını tamamladı.

A+A-

Acıpayam'a bağlı Alaattin Mahallesi Şırnak mevkiine Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından kurulan Deprem İzleme İstasyonuna Acıpayam Belediyesi de destek verdi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Jeofizik Mühendisi Zafer Öğütcü ve tekniker Özkan Çok, 225.sini kurdukları istasyonda bu yöntemle, ortaya çıkacak çok küçük kırılmaların dahi kesintisiz izlenebileceğini bildirdi.Deprem İzleme İstasyonu ile ilgili çalışmalarda kendilerine yardımcı olan Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan başta olmak üzere Belediye Fen İşleri Müdürü Dursun Karan, Belediye çalışanlarına, Alaattin mahalle muhtarı Bekir Akyürek ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Deprem İzleme istasyonunda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.Şevkan,Deprem İzleme İstasyonu kurulmasında emeği geçen tüm Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi yetkililerine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.