Acıpayam'da Dalaman Çayı Dronla İncelendi

Acıpayam'da Dalaman Çayı Dronla İncelendi

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ın isteği üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri Dalaman Çayı'nda çalışmalar yürüttü.

A+A-

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’ın isteği üzerine T.C.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri ilçede dalaman çayını kirleten faktörlerin tespiti amacı ile DALAMAN ÇAYI ve kurutma kanallarında drone ile termal çekim, bindirmeli fotoğraf tekniği ile aralıksız havadan foto ve video çekimi yaptı.

40 km üzerindeki alanda yapılan çalışmalar sonucunda elde edilecek verilerle DALAMAN ÇAYINI kirleten faktörlerin tespiti yapılacak, ayrıca elde edilen görüntüler uydu üzerinden belirli sürelerde alınacak görüntüler ile karşılaştırılarak, DALAMAN ÇAYINDA sürekli olarak denetleme mekanizması oluşturulacaktır.

T.C.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Acıpayam Belediyesi, DALAMAN ÇAYININ korunması ve kirleten faktörlerin ortadan kaldırılıp ıslah edilmesi konusunda çalışmalarına ciddi anlamda aralıksız devam edecek.

Başkanlıktan yapılan açıklamada "Bu çalışmada desteklerinden dolayı T.C.Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn.Murat Kurum,T.C.Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Akın Kısa, Denizli Milletvekillerimiz Sn.Cahit Özkan,Sn.Şahin Tin,Sn.Ahmet Yıldız,Sn.Nilgün Ök,T.C.Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Sn.Mehmet Fatih Namık Öztürk ve teknik uzman ekiplerine teşekkür ediyoruz." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.