Acıpayam'da Güreş Paneli Yapıldı

Acıpayam'da Güreş Paneli Yapıldı

Acıpayam'da Güreş Paneli Yapıldı

A+A-

Acıpayam Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında Olimpiyat Şampiyonu Akşar mahallemizden Bayram Şit'in onursal başkanlığında "Türk Kültüründe ve Acıpayam'da Güreş Geleneği " konulu panel gerçekleştildi.

Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit'in Onursal Başkanlığında Acıpayam Talip Özkan Sanat Merkezinde gerçekleşen panele Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit ve ailesi, Belediye meclis üyeleri, Belediye personeli,Acıpayam Yassıhüyüklüler Derneği Başkanı Ramazan Kanlık, Acıpayam Belediyespor güreş kulübü sporcuları,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sporseverler katıldı.

Panele Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Turgut Tok, Pamukkale ÜniverProf.Dr.Bülent Ağbuğa ve Nişantaşı Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç.Dr.Ramazan Savranbaşı konuşmacı olarak katıldı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, hemşehrisi Olimpiyat Şampiyonu Bayram Şit ile birlikte salonu gelerek katılımcıları selamladı.

Yaşayan efsane 87 yaşındaki Bayram Şit, oğlu Mustafa Kemal Şit'in kaleme aldığı babası Bayram Şit'i anlatan "Gücünü Yüreğinden Al" kitabıda salon girişinde sergilendi.

Acıpayam Belediyesi, 1996 yılında Akalan mahallesinde ilk olarak başlayan ve 2007 yılında 12.si yapılan Akalan Yağlı Pehlivan Güreşlerini tekrar yaşatmak için 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Acıpayam Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri adı altında başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.