ACIPAYAM’DA TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

ACIPAYAM’DA TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

Acıpayam Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 211 belediye işçisinin yararlanacağı sözleşme ile yüzde 40’ın üzerinde maaş artışı sağlandı. Öte yandan işçilerin en düşük maaşı ise yaklaşık 25 bin lira ol

A+A-

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi ile Acıpayam Belediyesi Abeltaş A.Ş. arasında bir süredir devam eden görüşmeler sonuçlandı. 211 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ile Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan arasında imzalandı. Sözleşme ile işçilere yüzde 40’ın üzerinde maaş artışı sağlandı. Belediye işçilerin en düşük maaşı ise yaklaşık 25 bin lira olacak.

“ÜYEMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMÜŞTÜR”

İmza töreninde konuşan Sendika Başkanı Sezai Söylemez, “Acıpayam Belediyemizin Abeltaş A.Ş. çalışanlarımıza verdiği zamla üyemizin yüzünü güldürmüştür. Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a sendikam ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

SÖZLEŞME ÜÇ YILI KAPSIYOR

Belediye Başkanı Şevkan ise “İşçilerimizin sosyal haklarını koruyarak, imkânlarımız ve hükümetimizin yıllık katsayı artışı doğrultusunda zam uygulamaya çalıştık. Sözleşme üç yılı kapsıyor. Önemli olan çalışanlarımızın parasının düzenli ödenmesidir. Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışanlarımızın alnının teri soğumadan emeğinin karşılığını almasına özen gösteriyoruz. Sözleşmemizi karşılıklı anlayış ile imzaladık. Belediyemize ve emekçi işçi işçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.