Acun Ilıcalı'dan O İddiaya Dava

Acun Ilıcalı'dan O İddiaya Dava

Birkaç gün evvel Akit TV'deki bir programda Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, Reza Zarrab'ın ABD’ye Acun Ilıcalı'nın özel uçağı ile gittiğini iddia etmişti...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Akit TV'deki programda Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, Reza Zarrab'ın ABD’ye Acun Ilıcalı'nın özel uçağı ile gittiğini ileri sürmüştü.

Uçakta Acun Ilıca'nın da olduğunu öne sürerken savcılara da açık bir çağrıda bulunmuştu. Programdan sonra konuşulanları sosyal medyadan paylaşan Turan, Acun Ilıcaya da bu ddiaları sormuştu. Olaydan sonra Acun Ilıcalı, Turan hakkında şikayetçi olurken, Ömer Turan da ifade verdi.

Turan veridği ifadede, bir gazeteci ve siyaset bilimci olarak gündeme bomba gibi düşen bu iddiayı edep dahlinde Acun Ilıcalı'ya sorduğunu, bunun kendisinin anayasal hakkı olduğunu ama Acun Ilıcalı'nın cevap vermek kendisine dava açtığını söyledi ve uçak iddiasının da araştırılmasını talep etti..

İşte Ömer Turan'ın ifadesi:


ÖMER TURAN KİMDİR?

1972 Denizli/Çivril doğan Ömer Turan'ın ilk, orta ve lise tahsilini Denizli/Çivril'de yaptı. 19 yaşıma kadar Çivrilde yaşadı.

Ailesi ekonomik sebeblerden dolayı 1986'da Kanada'ya (Quebec) gitti. 1991'de yanlarına Turan'ı da aldılar. O tarihten aradaki 5 yıllık İstanbul deneyimini saymazsak 2013'e kadar Kanada'da yaşadı.

Kanada'da ilk önce yoğun Fransızca eğitimi aldı, daha sonra iki yıllık koleji bitirdi. Kolejden sonrada UQAM üniversitesinin siyasal bilimler bölümünü tamamladı.

İlk üniversite diplomasını aldıktan sonra 1998'de Türkiye'ye döndü, Kanal 7'de çalıştı. Tv kariyerine paralel olarak, aynı zamanda, yazı ve çeviri çalışmalarında bulundu. Fransızcadan çeviriler yaptı, 20. Yüzyıl siyasi tarihi başta olmak üzere bir çok eser çevirdi. Ortadoğu, Filistin-İsrail sorunu ve İslami hareketler üzerine kitaplar yazdı.

2003'de tekrar Kanadaya döndü. Bu sefer ilk olarak çok yoğun bir İngilizce eğitimi aldı. Sonrasında UQAM'da Tarih bölümünü bitirerek ikinci üniversite/lisans diplomasını aldı. Bununla eşgüdümlü olarak aynı üniversitede uluslarası ekonomi eğitimi aldı. Ayrıca, tarih bölümünde yüksek lisans programını bitirdi, aynı üniversitede, iki yıl asistanlık da yaptı.

2013'de tekrar Türkiye'ye döndü. Döndükten sonra, doktora eğitimine başladı. Diğer taraftan, ulusal yayın yapan televizyon kanallarında siyasi analist ya da stratejist olarak iç ve dış politika üzerine siyasi yorumculuk yaptı. Bu çerçevede, bir sene Ülke TV'nin siyasi danışman ve daimi yorumcusu olarak çalıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.