ADALETİN SAVUNUCULARINDAN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

ADALETİN SAVUNUCULARINDAN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Avrupa ve Türkiye arasındaki uluslararası hukuk uyuşmazlıklarında sınırları aşan çözüm ortaklığı.

A+A-

Avrupa’da ve Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşları'nın Türkiye Cumhuriyetinin ve Avrupa devletlerinin mülki yargılama yetkilerini karşılıklı şekilde aşarak uluslararası boyut kazanan hukuk uyuşmazlıklarının çözümü için Fransa’da faaliyet göstermekte olan Süleyman KOCAZEYBEK'e ait ( SK Cabinet de Conseil İnternational) uluslar arası arabuluculuk ve hukuk danışmanlık şirketi adına Hukukçu Rukiye Kocazeybek ile Denizlili avukatlar Av. Mustafa Furkan DUATEPE, ve Çetin Hukuk Bürosu yöneticisi Av. M. Çağlar ÇETİN birlikte hareket etme kararı alarak ; bu yönde üçlü bir işbirliği protokolüne imza attılar. 

 

Uluslararası hukuki işbirliği için bir araya gelen avukatlar ; hiç bir zamansal ve mekansal istisna gözetmeksizin geçmişten geleceğe her çağda ve dünyanın her yerinde, insan hakkını ve onurunu savunmaya matuf adalet kavramının kutsiyetine ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalınması gerektiğini beyan ederek hak arama mücadelesine Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünyanın her yerinde tavizsiz bir şekilde devam edeceklerini deklare ettiler.

 

ADALETİN SAVUNUCULARI OLARAK BU İŞBİRLİĞİ ÖRNEK OLMALIDIR

 

Kamu oyuna paylaştıkları bu protokol kapsamında avukatlar ; Hangi ülkede yaşarsa yaşasın ve kim olursa olsun her insan için adaletin  temel ve yaşamsal bir ihtiyaç oluğu kadar aynı zamanda doğal bir hak olduğunu, dünyamızı yaşanılabilir bir yer kılmanın tek yolunun Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin oturmuş uygulamalarında amir olarak zikredildiği şekli ile “hukukun üstünlüğünün” milletler arası özel hukuk alanında ve uyuşmazlıklarındada uygulanması gerektiğini yinelediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.