Adamsın Haluk Levent Adamsın...

Adamsın Haluk Levent Adamsın...

Haluk Levent: Doğu Türkistan'daki Türkler için üzülmek suç mu?

A+A-

 

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, geçtiğimiz gün sosyal medyadan Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne dair yaptığı paylaşımın ardından üzücü tepkiler aldığını ifade ederek "Oradaki Türkler için üzülmek suç mu?" ifadelerini kullandı.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Protestocular bu kez, Pekin yönetiminin Uygur Türklerinin çoğunlukta olduğu Doğu Türkistan'daki politikalarına tepki göstermek için toplandı.

Hong Kong'da yapılan Doğu Türkistan eylemini sosyal medya hesabından paylaşan Ünlü şarkıcı Haluk Levent, geçtiğimiz hafta Doğu Türkistan konusunda yaptığı paylaşıma çok üzücü tepkiler aldığını ifade etti.

Levent, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkileri bozduğunu söyleyenlere tepki göstererek "Yahu ne alakası var? Yani bir cümle etmek, şüphe duymak, araştırılmasını istemek, oradaki Türkler için üzülmek. Bunlar suç mu? Anlamadım valla" dedi.

haluk-levent-001.JPG

"YAŞATILANLAR TAM BİR ZULÜM ÖRNEĞİ"

Haluk Levent, geçtiğimiz hafta yaptığı paylaşımda dünyanın konuştuğu önemli gündem maddelerinden birinin Uygur Türklerinin çektiği sıkıntılar olduğuna vurgu yapmıştı. Bazı kişilerin “Çin’de bir Uygur sıkıntısı yok Amerika’nın uydurması” dediklerini ifade eden ünlü sanatçı "Valla ben yüzlerce görüntü izledim arkadaşlar. Bırakın sıkıntıyı tam bir zulüm örneği yaşatılanlar" ifadelerini kullanmıştı.

İşte Haluk Levent'in o paylaşımı:

hl.jpg

hl2-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.