Adım Adım Bedelli Askerlik

Adım Adım Bedelli Askerlik

Gündemin en sıcak konusu olan bedelli askerlik düzenlemesinin torba teklifle komisyonda kabul edildiği öğrenildi.

A+A-

Torba teklifin içerisinde en çok konuşulan konu elbette bedelli askerlik düzenlemesi. Bugün komisyonda yapılan  görüşme ile Torba teklifin komisyondan geçtiğini ifade edildi. Yapılan yeni düzenlemeye göre bedelli askerlikten, 31 Aralık 1993 tarihî de dahil olmak üzer, bu tarihten evvel doğarak, 15 bin TL ödeyebilen kişiler yararlanabilecekler. Bu imkanlardan yararlanana kişinin 21 gün temel askerlik eğitimi alması öngörülüyor.

 

Yurt dışında yaşayanlara gelince, bu kişiler 2 bin Euro ödeyerek, Milli Savunma Bakanlığı’nca uzaktan verilecek eğitimi almaları  durumunda askerlik hizmetlerini yerine getirmiş olacaklar.

 

3 Ay İçinde Başvuru

Teklife göre, bu maddenin yürürlüğe girmiş olduğu tarihte, her ne sebep ile olursa olsun askerlik yapmayarak, 31 Aralık 1993'ten evvel doğan bedelli askerlikten yararlanma talebi olan yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 3 ay içerisinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurularını yapacaklar.

 

Bu kişiler askerlik vazifelerini yerine getirmiş olmaları için başvurularda 15 bin TL ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yapmaları gerekecek. Bu maddelerden yararlananların temel askerlik eğitimi süresi boyunca çalışmış oldukları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacaklar.

 

Bu düzenlemeden yararlanmış olan yükümlüler ile alakalı saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan ötürü idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmıyor, başlatılmışsa sonlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.