Afetin Boyutu Çok Büyük

Afetin Boyutu Çok Büyük

Denizli ilinin Güney ilçesinde etkisini gösteren sağanak sebebi ile evleri su basmış, yollar göçmüş, altyapı büyük zarar görmüştü. Afetin acı bilançosu ortaya çıktı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı birimleri tarafından, Güney ilçesinde meydana gelen sel felaketinin izlerinin silinmesi için devam ettirilen temizlik çalışmaları devam ediyor. Sel sırasında meydana gelen toprak kayması sebebi ile park durumunda olan bir traktörün üstüne duvar yıkıldığı ve aracın zarar gördüğü ortaya çıktı.

Alt Ve Üst Yapı Çöktü

Güney Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamaya göre selin Güney ilçesine vermiş olduğu ekonomik zarar 20 milyon TL’nin üzerinde. Güney Belediye Başkanı, İlçede metrekareye düşen yağış miktarının çok fazla olduğunu, ilçe merkezinde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, bazı yerlerde altyapı ve üst yapının tamamıyla çöktüğünü, yollarda meydana gelen çukurlar sebebi ile içme suyu şebekelerinin ve kanalizasyon hatlarının yüzeye çıktıklarını, alt ve üst yapıda zararın boyutlarının çok büyük olduğunu, 300 ev dışında ilçedeki evlere su verildiğini ve tarım arazilerinin  de bu afetten çok büyük zarar gördüğünün dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.