Affedici Olalım, Affetmeyi Öğretelim

Affedici Olalım, Affetmeyi Öğretelim

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Regaip Kandili ve 3 ayların başlaması ile ilgili olarak bir mesaj paylaştı.

A+A-

 

 

Başkan Filiz mesajında: “Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan bu mübarek üç aylarda, yine her zamanki gibi yardımlaşmayı, dayanışmayı, kardeş olmayı, barış ve huzur içinde birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sergilemeliyiz” dedi.

Yüce Allah'ın insanlara rahmetini, bağışlamasını çokça ihsan ettiği, her yıl manevi bir arınma mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadığını belirten başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

Recep Ayına Ulaştık

“ Üç ayların ilki Recep ayına ulaştık. 7 Mart 2019 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece de Regaib kandilini idrak etmiş olacağız. Üç aylar olarak bilinen bu kutlu zaman dilimi, nefis muhasebesi yapacağımız, rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir. İşte Regaib gecesi, zamanın ve mekanın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde hesabını verebileceğimiz bir maziye imza atmak için düşmanlık ve husumet yerine dostluk ve kardeşliği; ayrılık ve gayrılık yerine birlik ve beraberliği güçlendirmek hayati derecede öneme sahiptir. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım.”

Bu gece hep birlikte Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) duasını “Allah’ım! Ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına bereketle, huzurla ve sükunla kavuşmayı bizlere nasip eyle!” şeklinde yapalım ki İslâm dünyası olarak felaha erelim " diyen Filiz  açıklamasına şöyle devam etti;

“ Bu duygu ve düşüncelerle üç aylar ve idrak edeceğimiz Regaib Kandilimizi kutluyor, üç ayların ve Regaib Kandilinin Türk ve İslam Alemine, insanlığa hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.