Ağrılara Karşı MSM (Metil Sülfonil Metan)

Ağrılara Karşı MSM (Metil Sülfonil Metan)

MSM veya METİLSÜLFONİLMETAN, biyolojik olarak organik sülfürdür. Bazı yiyeceklerde bulunur, ancak pişirme sırasında bu organik sülfür bazen de elimine edilir.

A+A-

MSM NEDİR?

MSM veya METİLSÜLFONİLMETAN, biyolojik olarak organik sülfürdür. Bazı yiyeceklerde bulunur, ancak pişirme sırasında bu organik sülfür bazen de elimine edilir. MSM, birçok sağlık otoritesinin sağlık için yararlı özelliklere sahip olduğuna inandığı, kararlı ve soy formunda bir sülfür şeklidir. Sülfür insan vücudunda doğal olarak bulunur, ancak bazen yetersiz miktarlarda bulunur. Bu durumlarda sülfür takviyesi almak en kolay çözüm yoludur. Saf MSM olarak MSM Tozu kullanmak, içeriğinde bulunan sülfürün vücuda aktarılmasında en kolay ve güvenilir yollardan birisidir.

MSM NELER İÇİN KULLANILIR?

Yaygın bir sağlık takviyesi olarak kullanılan MSM Tozu, FDA (Gıda ve İlaç Yönetimi, ABD) tarafından 'genellikle güvenli olarak kabul edilen' kategorisinde ön tanımına sahiptir (GRAS). İltihap önleyici özelliklere sahip olduğuna ve kullanıcıların esnekliğini artırabileceğine dair kanıtlar mevcuttur. İltihap önleyici yani antienflamatuar olması, beraberinde ağrılara karşı bir ağrı kesici olma özelliğini de getirmektedir. Aynı zamanda vücut hücrelerinin ve dolayısıyla dokularının yenilenmesine yardımcı olduğu için, aşınmış olan eklemlerde, kollajen yapıda bulunan saç ve tırnaklarda bolca bulunarak yaşlanmış ve yıpranmış olanların tekrar eski formuna ulaşmasında ve gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Doğal bir ağrı kesici Metil Sülfonil Metan

Metil Sülfonil Metan eklem ağrısını ve şişmesini hafiflettiği için, daha geniş bir hareket aralığı sağlayan ve eklemlere daha fazla esneklik sağlayan antienflamatuar özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Buna ek olarak MSM, sertleşen kaslarda ve eklemlerde oluşan ağrılara karşı azaltıcı etki gösterdiğine dair çok sayıda tıbbi aktarım vardır. Eklemlerdeki kıkırdak, sağlıklı ve güçlü kalması için sülfür içermelidir. MSM Tozu kullanan hastaların büyük kısmında artrit, bursit, gut ve tendonit gibi durumlarda ağrılarında fark edilir bir seviyede rahatlama olduğunu bildirmişlerdir.

Yapılan deneysel çalışmalar, özellikle glukosamin ile uygulandığında, MSM'nin eklem ağrısını hafifletme özellikleriyle ilgili umut verici sonuçlar göstermiştir. Bu kombinasyonun osteoartrit şikayeti olanlarda hem ağrıyı hem de şişliği rahatlattığı gözlemlenmekle birlikte, eş zamanlı yürütülen iki haftalık ikili tedavide ön plana çıkan bir yan etki de gözlemlenmedi.

Spor salonunda egzersiz yaptıktan sonra kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olmak gibi hücrelerden atığın çıkarılmasının yanı sıra diğer metabolik işlemler için sülfür gerekir. Yorucu egzersizlerden sonra oluşan laktik asidin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, ameliyat sonrası ve dokular yaralanma nedeniyle hasar gördüğünde hücresel iyileşmeyi destekler. Bu onarıcı etki, kaslarda oluşacak ağrılara karşı ve bu ağrılara neden olabilecek aşırı şişliğe karşı yardımcı olur. Ayrıca hücre duvarlarını daha geçirgen hale getirerek hücrelerinizin daha verimli besin almasını sağlar. Bir besin takviyesi olarak MSM Tozu kullanımı gerekli sülfürün vücuda alınmasına katkıda bulunacaktır.

Kanser tedavisinde Metil Sülfonil Metan

MSM, doğada bulunan doğal bir üründür. Çok çeşitli sağlık sorunları için kullanılır. Esas olarak, kan akışında bulunan laktik asidin, bir ağrı kesici olarak ve dolaşımın arttırılması için bir ürün olarak, kan akışından çıkarılmasının bir oksijen taşıma maddesi olduğu iddia edilmektedir.

MSM ve Kanser Teorisi

MSM'nin kanseri aşağıdaki şekillerde tedavi ettiği de öne sürülmektedir;

1. Oksijen aktarımında yardımcı olarak,

2. Kan dolaşımındaki mikropları öldürerek,

3. Kaşeksi önlemek için laktik asidi kan dolaşımından temizlemeye yardımcı olarak,

4. Kanser hücrelerini normal hücrelere döndürmek için kanser hücrelerinin içine mikrop öldürücü maddeler (C vitamini gibi) girmesini sağlayarak,

5. Şişliği ve iltihabı azaltarak (örneğin beyin kanseri için)

6. Ağrının azaltılmasına yardımcı olarak (kandaki laktik asidi temizleyerek).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.