Ak Parti İl Kadın Kollarının 23 Nisan Mesajı

Ak Parti İl Kadın Kollarının 23 Nisan Mesajı

Çocukların dünyasında riya yoktur.

A+A-

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaptığı açıklamada, “Çocukların dünyasında riya yoktur. Sadece dürüstlük ve masumiyet vardır.” dedi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunu söyledi. Dünya üzerinde, çocuklara bayram armağan eden tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek AK Parti hükümetlerinin özellikle çocuklara yönelik düzenlemeleri hakkında bilgiler veren Akdemir, 2011 yılında, sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin tek elden yürütülebilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulduğunu sözlerine ekledi. Egemenlik ve çocuk arasında doğrudan güzel bir ilişki bulunduğunu belirten Akdemir, “Nasıl ki, milletlerin geleceği egemenliklerini korumaya bağlıysa, insanlığın geleceği de çocukları korumaya bağlıdır. Barış dünyasını ancak ve ancak çocuklarla kurabilirsiniz. Geleceğin yöneticileri olacak çocuklarımızı daha iyi ve güzel şartlarda yetiştirmek öncelikli görevlerimizden biri olmalıdır. Hükümetlerimiz bu meyanda çocuklarımıza yönelik önemli düzenlemeler yaptı. Çocukların dünyasında riya, başkalarını aldatma çabası yoktur. Sadece dürüstlük, masumiyet vardır. Büyükler olarak bizler, onların dünyasından ders çıkarmalıyız.” dedi.

 

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması ile birlikte kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehitler, dul, yetim ve gazilere pozitif ayrımcılık uygulamasının önünün açıldığını anlatan Akdemir, “2002-2013 döneminde çocuklarımıza yönelik hazırladığımız projeler kapsamında kız çocuklarımızın 2000-2001 döneminde ilköğretimde net okullaşma oranı yüzde 90,8 iken, 2012-2013 döneminde yüzde 99,61’e yükseldi. Zorunlu eğitimi 4+4+4 ile 12 yıla çıkararak, kız çocuklarının orta öğretiminde de okullaşma oranları arttı. Engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı getirildi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.